10 nov: Stand van zaken renovatie Sportpark NW

10 november 2018
de Webmaster

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 10 november

B&A Productions heeft deze prachtige film gemaakt van de renovatie tot nu toe! TOP!

En vanochtend hebben vrijwilligers van vv Beilen en cvv FIT Boys keihard gewerkt aan de bestrating rondom het hoofdveld. Petje op!

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 12 september

Allereerst een belangrijke mededeling. Het kunstgrasveld mag, ondanks de feestelijke opening op zaterdag, nog niet gebruikt worden. Dit om het inlopen van zand, de bestrating is nog net niet helemaal klaar, te voorkomen. Het kunstgrasveld kan bijna het predikaat ‘AF’ krijgen. De dug-outs staan er op, in vier hoeken de pupillendoeltjes (met wieltjes zodat je alleen een doel kunt verzetten!) en de bestrating is bijna klaar. Wat nog mist is de verlichting. De 8 masten staan er wel, maar het leveren van de lampen heeft bij Philips vertraging opgelopen. De verwachting is dat deze pas medio oktober geleverd gaan worden. Fotograaf Maurits Beuling schoot weer mooie plaatjes en maakte een filmpje.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 8 september

Vanmiddag is het kunstgras op veld 4 overgedragen aan de beide voetbalverenigingen. De renovatiecommissie bestaande uit Harrie Sanders, Jan Jelsma, Lambert Hoving, Sybrand Dijk en Berjon Groenink hebben het veld beschikbaar gesteld aan Leon Vries en Johan Boer namens de voetbalverenigingen.

Onder grote belangstelling werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen ST Beilen/FIT Boys MO15 en FC Assen MO15.

St Sportpark Noord-West wenst iedereen veel speelplezier op de nieuwe aanwinst van Sportpark Noordwest.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 7 september

Het lijkt zowaar op een voetbalveld! Het kunstgras ligt er, er is zand aangebracht en er zijn flink wat kilo’s korrels aangebracht. Het hekwerk is zo goed als klaar. Wat nog mist zijn de dug-outs en de verlichting (de masten staan er al  wel). Op vrijdag 7 september is het veld ook officieel goedgekeurd. Is dat belangrijk dan? Vraag dat maar aan ACV uit Assen. Hun kunstgrasveld op het hoofdveld werd afgekeurd en dus mag er niet op gespeeld worden. Op Sportpark Noord-West is daar geen sprake van en morgen spelen de meiden van ST Beilen/FIT Boys MO15-1 de allereerste wedstrijd op dit veld tegen Fc Assen MO15-1. Knap werk Bouma en alle andere vrijwilligers die betrokken zijn bij de renovatie!

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 3 september

Berjon Groenink van ST Sportpark Noord-West deelde vorige week al mee dat het kunstgras wel eens de komende week (deze week dus) in gebruik kan worden genomen. Het gaat heel hard. Nadat vorige week het zand is aangebracht, zal deze week de korrel worden aangebracht en is het veld zo goed als klaar voor gebruik. Er zijn nu al drukke speculaties over wie het kunstgras het eerste mag bespelen. Komt de Midden-Drenthe derby cvv FIT Boys – vv Beilen nu echt dichterbij?

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 31 augustus

Het begint er op te lijken. Twee groene matten op veld 1 en 3 en veld 4 is ook groen, maar dan anders. Het kunstgras ligt er en nu komt er heel wat zand in ter opvulling en als laatste zal de korrel worden aangebracht. De big-bags staan al te wachten. Maar nu is het eerst weekend voor de harde werkers. En de laatste foto’s zijn vers van de pers, net van de FB-pagina van Bert Abing geplukt. Dank Bert!

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 28 augustus

Het is groen. Zaterdag lag er nog een smalle strook groen kunstgras. Inmiddels is veld 4 volledig groen. Dat gaat snel. De afwerking zal nog wel de nodige tijd in beslag nemen. Dug-outs, hekwerk, doelen, lichten in de lichtmasten, etc.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 25 augustus

In de afgelopen twee weken heeft het werk deels stilgelegen, maar er zijn toch wel enkele vorderingen. Zo zijn de rollen kunstgras gearriveerd en we krijgen Edel grass. De eerste baan met de zijlijn ligt er al in. Op het hoofdveld en veld 3 groeit het gras goed, al staat er wel veel onkruid tussen. De extra parkeerplaatsen zijn zo goed als klaar.

Zaterdag 1 september zullen er op het Sportpark weer de eerste wedstrijden gespeeld worden (beker) en komen er dus weer de nodige voetballers en bezoekers op ons sportpark.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 9 augustus

Als je heel stil bent hoor je het gras groeien om veld 1 en 3. De eerste groene sprietjes komen al op. Ook de extra parkeerplaatsen liggen er bijna in. En als laatste is veld 4 bijna toe aan kunstgras. De dempende onderlaagrollen liggen klaar om uitgerold te worden en daaroverheen kan het kunstgras uitgerold worden. We zijn benieuwd.

Hoe we aan al die mooie foto’s en video’s komen? Die worden gemaakt door Jan Jelsma Sr, Lambert Hoving, B & A Productions en Maurits Beuling. Dank daarvoor heren!

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 3 augustus

Op deze vrijdagavond serene rust op Sportpark Noord-West. Wie niet beter weet zou niet zeggen dat hier op een drukke zaterdag zo 600-700 spelers en toeschouwers rondlopen. Maar nu heerst er rust en hoor je het (kunst)gras groeien. En de waterkanonnen sproeien.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de Beregeningsploegen van vv Beilen en cvv FIT Boys. Daar waar bij andere verenigingen (vv Willemsoord, Tynaarlo) de velden aandoen als een Afrikaanse steppe, zijn de velden op Noord-West mooi groen. Dankzij deze groep vrijwilligers kunnen wij straks in augustus/september gewoon weer een balletje trappen. 7 dagen in de week zorgen zij er ’s avonds voor dat alle velden beregend worden. Petje op dus voor deze mannen!

Houd er ook rekening mee dat er direct na de vakantie nog weer een doedag zal volgen. Er moeten doelen geplaatst worden, fietsenrekken verplaatst worden van veld 2 naar de fietsenstalling, enz.enz. Genoeg te doen, dus voor iedereen geldt: Handjes uit de mouwen!

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 30 juli

Twee verschillende fotografen hadden dezelfde gedachte. Wat is de stand van zaken op het Sportpark. Het hoofdveld is ingezaaid en veld 4 ligt te wachten op het kunstgras. Ook de parkeerplaats vordert gestaag en de afwatering moet niet alleen op het voetbalveld goed zijn.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 26 juli

Op deze erg warme donderdag was Jan Jelsma Sr ook aanwezig voor inspectie. Het kunstgras op veld 4 vordert en veld 3 is ingezaaid. Maurits Beuling maakte, met dank aan B & A Productions en Jan Jelsma Sr voor de video’s en foto’s, een prachtige compilatie van de werkzaamheden en vorderingen tot nu toe.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 24 juli

Zelfs ’s avonds wordt er doorgewerkt door Bouma Sport & Groen B.V.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 23 juli

De eerste menging van de toplaag op veld 1 Sportpark Noord-West. Beelden met dank aan Bouma Sport & Groen B.V.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 20 juli

Het inzaaien van het gras op veld 3 is begonnen…. Beelden met dank aan Bouma Sport & Groen B.V.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 19 juli

Allereerst even een woord van dank aan de fotografen die zorgen voor al deze mooie foto’s en filmpjes. B&A Productions verzorgd de luchtopnames (en zullen binnenkort wel met filmbeelden uit de lucht komen) en Jan Jelsma Sr en Maurits Beuling schieten ook regelmatig plaatjes. Langzaam maar zeker gaan de contouren ontstaan van 3 voetbalvelden, 1 met kunstgras en 2 met echt gras. Het gras zal nog ingezaaid moeten worden, maar bij het kunstgras kan het zomaar ineens snel gaan. Wordt vervolgd…..

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 16 juli

Het kan niet snel genoeg gaan, maar er lijkt niks te veranderen. Op drie velden is nog een akker te zien, waarbij op veld 4 groene buizen een deel van het veld opvullen. De uitbreiding van de parkeerplaats gaat ook gestaag door. Inmiddels is de maximum snelheid op het sportpark 30 km per uur. Dat is nog knap lastig om dat met de fiets of de benenwagen te halen….

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 5 juli

Het begint steeds meer vorm te krijgen. Drainage wordt aangelegd, grond wordt uitgegraven voor het kunstgrasveld. En dat levert mooie plaatjes op dankzij B&A productions, Jan Jelsma Sr. en Maurits Beuling.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 3 juli

Vandaag weer volop activiteiten op het sportpark. Veld 1 is opnieuw gedraineerd en men is begonnen met het afgraven van veld 4. Op veld 3 worden de laatste voorbereidingen getroffen voor nieuwe drainage. Deze zal morgen geplaatst worden.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 2 juli

Wethouders Jan Schipper en Erjen Derks gaven zojuist het startsein voor de aanleg van het kunstgrasveld op het Sportpark Noord-West in Beilen.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 26 juni

Deze week is het hoofdveld gediepwoelt en is de uitbreiding voor de parkeerplaats uitgegraven. Langzaam maar zeker vordert de renovatie, al zie je nu niet meer dan een akker….

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 21 juni

Na heel veel praten is het eindelijk zover Bouma sport en groen is begonnen met de renovatie van het park en van de velden 1 en 3.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 20 juni

Oproep van Sportpark Noord-West!!

We zoeken nog vrijwilligers die komende zomer willen assisteren bij kleine klusjes op het sportpark. Klusjes zoals:

  • de afrastering veranderen voor de tribune op veld 1;
  • het plaatsen van afvalbakken rondom de overige velden;
  • voorbereidende werkzaamheden voor aanleg van de tegelpaden en het verplaatsen van de aansluitingen van de beregening.

De werkzaamheden zijn goed te overzien en met een aantal mensen zo geklaard. Meld je aan zodat we de klussen snel kunnen afronden. Delen mag en opgave mag via de mail: sportparknoordwest@ziggo.nl

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 19 juni

Gisteravond zijn de tegels vanaf veld 4 verplaatst naar veld 1. Rondom veld 1 worden de tegelpaden verbreed hiervoor zijn ruim 1200 extra tegels nodig. Het verplaatsen van de tegels is mede mogelijk gemaakt door de Vries Mechanisatie die hun verrijker beschikbaar hebben gesteld. Dank hiervoor.

Morgen (20 juni) begint men met de renovatie van veld 1 en 3, de komende dagen zal de toplaag van de velden worden verwijderd. Daarna volgt het vervangen van de drainage.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 15 juni

De renovatie op Sportpark Noord-West zal worden uitgevoerd Door Bouma Sport & Groen B.V. uit Tynaarlo. In de aanbesteding zijn zij uit de bus gekomen voor de werkzaamheden op het sportpark. Komende vrijdag 15 juni is het eerste startwerkoverleg met Bouma Sport & Groen B.V. uit Tynaarlo over de renovatie van sportpark Noordwest.

Voetbal is een van meest gespeelde sporten en meest populaire sporten van de wereld. Om de ervaring nog beter te maken is het van belang dat de ondergrond heel erg goed is. Het beste dat Bouma te bieden heeft voor voetbal is kunstgras gemaakt met de Fieldturf optimum vezel, dit kunstgras is gemaakt om zo dicht mogelijk bij de eigenschappen van echt gras te komen, maar heeft de duurzaamheid die alleen kunstgras kan bieden.

Kunstgras Bouma Sport & Groen Speelplezier gegarandeerd
Door de goede samenstelling heeft het kunstgras een buitengewoon goede veerkracht (resilience), waardoor het speelt zoals een echte grasmat. En zo ziet het er ook uit! Tevens een groot voordeel van ons kunstgras is dat het ook met slechter weer goed bespeelbaar blijft en veel minder snel slijt dan echt gras.

Renovatie Sportpark Noord-West, stand van zaken 4, 12, 13 en 14 juni

FIT Boys 1 heeft op 4 juni het tegelpad langs veld 4 verwijderd. Op 12 juni verwijderde Beilen 6 de geluidsinstallatie bij veld 1 en het tegelpad rondom veld 1. Op 13 juni klaarden 3 teams van FIT Boys (2e, 4e en 35+1) hun klus. De trainings- en jeugddoelen werden verzameld en hersteld en de tegelpaden bij veld 3 en 4 werden verwijderd. Beilen 4 heeft zijn klus afgelopen donderdagavond 15 juni uitgevoerd. De doelen van veld 3 zijn verhuisd naar veld 7 de bankjes van veld 3 en 4 staan in depot en de doelen van veld 1 zijn gedemonteerd.

Renovatie Sportpark Noord-West, waar staat we 28 mei 2018.

Na de eerste informatie over de renovatie volgt hier de laatste stand van zaken. Renovatie hoofdveld, veld 3 en de aanleg van het kunstgrasveld op veld 4. Ten aanzien van de keuze van het kunstgras en de infill, alsmede de infrastructuur hebben afgevaardigden van beide voetbalverenigingen, Stichting Sportpark Noord-West (SSNW) en Kybys een viertal sportcomplexen in Groningen en Drenthe bezocht. Wij hebben op basis van hetgeen wij hebben gezien ons wensenpakket neergelegd bij Kybys.

De door ons aangedragen wensen met betrekking tot soort kunstgras, infill, tegelverhardingen, omheining, doelen, ballenvangers en verlichting zijn geheel gehonoreerd. Op basis hiervan heeft Kybys de bestekken voor deze werken opgesteld na overleg met de gemeente en SSNW.

De planning ziet er als volgt uit:
9 -5 Bestekken zijn verstuurd aan een vijftal gerenommeerde aannemers op het
gebied van aanleg kunstgras- en renovatie van natuurgrasvelden.
31 – 5 Inschrijvingen binnen om 12.00 uur
4 – 6 voorlopige gunning werken
11 – 6 definitieve gunning werken
18 – 6 startdatum aanvang renovatie
7 – 9 oplevering werken.

In de bestekken zijn posten opgenomen die in overleg met de aannemer in zelfwerkzaamheid kunnen worden uitgevoerd.
Dit zijn
– Het opnemen van de tegelverharding rond veld 1 en in depot plaatsen op het talud.

In verband met het verbreden van de tegelverharding rond veld 1, zal eerst alles moeten worden geruimd om daarna weer te worden aangelegd.
– Het opnemen en in depot plaatsen van het tegelpad langs veld 4 naar veld 5

Deze klussen zijn bestemd om op de DOEDAG te worden opgepakt.

Aanleg nieuwe geluidsinstallatie
Gelijktijdig met de renovatie van het hoofdveld zal nieuwe bekabeling worden gelegd naar de hoofdtribune waaraan de nieuwe geluidsinstallatie geplaatst gaat worden. Ook het nieuwe kunstgrasveld zal gelijktijdig worden voorzien van een geluidsinstallatie.

Vervangen dug-outs
De oude dug-outs op het hoofdveld worden afgebroken en er worden nieuwe geplaatst.
Uitbreiding Parkeerplaats

Begin april is het plan voor de uitbreiding parkeerplaats in samenwerking met SSNW en Gemeente opgesteld.
De gunning van het grondwerk is verleend aan aannemingsbedrijf Hulzebosch uit Beilen.
Het grondwerk houdt in het verwijderen en afvoeren van de zwarte grond tot ca. 50 cm en het aanbreng nieuw grondbed. Tijdstip uitvoering grondwerk zal zo spoedig mogelijk in overleg met de SSNW plaatsvinden. Voor de aanleg van de bestrating is een prijsopgave gevraagd bij vier bedrijven. De offertes zijn op dit moment nog niet binnen.

Uitbreiding kleed accommodatie
Voor de uitbreiding van de kleed accommodatie met 2 kleedruimtes zijn ten aanzien van het bouwtechnische deel prijsopgaves gevraagd bij vier bouwbedrijven uit Beilen. Verder zijn bij gespecialiseerde bedrijven prijsopgaves gevraagd voor de aanleg gas en elektra en voor water, riolering en ventilatie. Het voornemen is om in het najaar met de uitbreiding te starten.

Tot zover de stand van zaken.
Wij willen jullie vragen om op de DOEDAG van 16 juni a.s. met zoveel mogelijk mensen aanwezig te zijn om de aanwezige klussen voor de renovatie, maar ook voor het reguliere onderhoud samen met SSNW op te pakken.

Wij rekenen op jullie.

Namens de Renovatiecommissie van Stichting Sportpark Noordwest

Renovatie Sportpark Noord-West, waar staat we 20 mei 2018.

De renovatie van ons sportpark zal op zeer korte termijn starten. Er zijn afgelopen weken al wat voorbereidende werkzaamheden geweest op ons park, zo is de geluidswal schoongemaakt en zijn er diverse bomen gerooid om ruimte te maken voor de renovatie.

Afgelopen weken zijn de bestekken voor de renovatie door de commissie beoordeeld en is er op donderdag 3 mei het definitieve bestek door de renovatie commissie samen met Kybys en de gemeente vastgesteld.

Voor de renovatie van veld 1,3 en de aanleg van kunstgras op veld 4 zijn een 5-tal aannemers uitgenodigd om een prijs te maken voor de renovatie.

Op 31 mei moeten alle prijzen binnen zijn en op 4 juni zal de definitieve aanbesteding zijn voor de werkzaamheden.
In kader van de renovatie zal de Doedag op 16 juni veelal bestaan uit voorbereidingsklussen voor de renovatie.
Het kunstgras zal gereed zijn voor de start van het voetbalseizoen 18/19 en de velden 1 en 3 zullen, mits het weer het toelaat, in het najaar weer gereed zijn om te spelen.

Boven dit artikel vindt u een impressie van het kunstgras op veld 4 (niet waarheidsgetrouw!).
Het veld zal worden uitgerust met omheining, ballenvangers, opslagruimte voor de pupillen-doelen, nieuwe duc-outs en een complete verharding rondom het veld.
Het bestaande tegelpad naar veld 5 zal worden vervangen door een nieuwe weg uitgevoerd in klinkers.
Deze weg zal worden aangesloten op de toegangsweg van ons sportpark en zal straks door de bestaande fietsenstalling lopen.
Veld 4 zal straks worden verlicht met led verlichting met een verlichtingssterkte van 200lux.
Ter vergelijking het hoofdveld heeft nu verlichting met een sterkte van 160 lux. Deze verlichting is straks instelbaar tussen training en wedstrijd verlichting.
Voor het allemaal zo ver is, zal eerst de riolering en de drainage worden vervangen en moet er nog 3600 kuub zand uit veld 4 worden gegraven.
De renovatie commissie.

Renovatie Sportpark Noord-West, waar staat we 17 april 2018.

De voorbereidingen voor het kunstgras gaan verder.
De geluidswal is schoon gerooid, jarenlange overlast van de braamstruiken behoren nu tot het verleden.
In juni volgt nog een 2e ronde om definitief van het onkruid af te zijn.
Hierna zullen er nieuwe planten op de geluidswal worden gezet die voor minder overlast zullen zorgen.
De renovatie commissie.

Renovatie Sportpark Noord-West, waar staan we begin maart 2018.

Na de ondertekening van de overeenkomst voor de renovatie van het sportpark Noordwest hebben wij niet stil gezeten en staan we nu voor de daadwerkelijke start van het project. Woensdag 6 maart hebben wij overleg gevoerd met het uitvoerende ingenieursbureau Kybys in Meppel en onze nadere wensen voor de renovatie kenbaar gemaakt.
Het gehele renovatieproject zal in twee fases worden opgedeeld.

Fase 1
Zal inhouden de aanleg van het kunstgras op veld 4 en de renovatie van de velden 1 en 3. In de planning ligt het om daar medio 2018 mee te beginnen.

Fase 2
Zal inhouden de renovatie van veld 5 en de wetravelden 6 en 7, alsmede de aanleg van een nieuw wedstrijdveld op de overhoek. Deze werkzaamheden zullen in mei/juni 2019 starten.
Het nieuwe speelveld op de overhoek krijgt de omheining en ballenvangers welke nu op veld 2 staan.

Planning van fase 1 ziet er als volgt uit:

  • Maart 2018 voorbereiding renovatie fase 1. Voorbereiding bestaat uit maken van tekeningen, werkomschrijvingen etc.
  • Eind maart definitieve afstemming werkzaamheden tussen Kybys, Gemeente en Stichting.
  • Eind april bestekken klaar.
  • Begin mei uitnodiging uit naar de aannemers.
  • Eind mei aanbesteding.
  • Aanvang werkzaamheden zo spoedig mogelijk na gunning, in ieder geval nog in juni.

Wat gaat er verder nog vanaf heden tot oktober 2018 plaatsvinden?
Ter voorbereiding op de aanleg van het kunstgras op veld 4 zijn/worden om het veld aanwezige bossingels geruimd dan wel ingeboet.

De huidige fietsenstalling (betonpalen met groene balken) wordt geruimd en ter plaatse komt in eerste instantie een dienstweg voor de aanleg van het kunstgras op veld 4. Na de aanleg van het Kunstgras zal deze strook worden verhard met klinkers en dienen als nieuwe ontsluiting voor de velden 3, 4 en 5 alsmede achterzijde kleedaccommodatie.

Tevens worden in fase 1, de hemelwaterafvoeren van de opstallen ontkoppeld van het rioleringsstelsel met gelijktijdig aansluiting op het hoofddrainage netwerk.

Naast de aanleg van het kunstgras en de renovatie van de velden 1 en 3, zal deze zomer in eigen beheer gestart worden met de uitbreiding van de de Parkeerplaats met ca. 35 extra plaatsen.

De aanbesteding van de uitbreiding van de kleedaccommodatie met 2 kleedkamers zal eerst in 2019 plaats gaan vinden.

De gemeente gaat de geluidswal grenzend aan veld 4 geheel ontdoen van de bramenstruiken en de overige beplanting. Eerst nadat alle ongewenste begroeiing ook werkelijk weg is en weg blijft, zal de geluidswal weer opnieuw worden ingeplant. Dit proces is zeker niet in één jaar geklaard.

Dit is in het kort hetgeen er binnenkort op NW staat te gebeuren.

Met ingenieursbureau Kybys en de nog aan te wijzen aannemers zal nog nader overleg plaatsvinden of het mogelijk is om in het Reno proces eigen inbreng te hebben. Als dat mogelijk is zal er een beroep gedaan worden op de inzet van de leden van de beide clubs.

Wij rekenen ook op jullie inzet voor een mooi en goed gerenoveerd sportcomplex.

Het renovatie team.