TC FIT Boys staat voor herkenbaar en verzorgd voetbal

15 januari 2018
de Webmaster

FIT Boys heeft al ruim 25-30 jaar de Jeugdopleiding prima staan. FIT Boys en de Technische Commissie (TC) streven naar herkenbaar en verzorgd voetbal spelen vanuit een 1:4:3:3 systeem. Bij de standaard seniorenelftallen zowel dames als heren zijn plezier en prestatie even belangrijk. Bij de niet standaard senioren elftallen is plezier belangrijker dan de prestatie.

Het jeugdkader heeft bij voorkeur een sterke binding met Fit Boys en is bij voorkeur spelend lid of spelend lid geweest. Het jeugdkader is of wordt geschoold. In de jeugdopleiding wordt getraind volgens de leerdoelen van het eigen voetbaltechnisch leerplan. Plezier en leren voetballen gaan hierbij hand in hand. In de jeugdopleiding is beter maken van spelers belangrijker dan het resultaat.

En de TC bestaat uit enkele zeer kundige en ervaren, vaak (oud)trainers, die de visie van FIT Boys en de TC waarborgen en uitdragen en op het trainingsveld en bij de wedstrijden de trainers en coaches gevraagd en ongevraagd voorzien van tips en adviezen. Sommige TC-leden hebben zelf een TC-diploma, hebben 1e elftallen en/of jeugdelftallen getraind en hebben vaak langere tijd in de 1e selectie van FIT Boys gevoetbald. Ze weten wat er te koop is in voetballand en kunnen het Technische Beleid van FIT Boys prima uitdragen. Wie zit er in de TC? En waar vind ik het Voetbaltechnisch Beleidsplan? Kijk daarvoor op de pagina van de Technische Commissie.

Heb je vragen over de TC, de visie en/of het Voetbaltechnisch Beleidspan, mail dan naar tc@fitboys.nl.

De Jeugdtrainers en -leiders
En de FIT Boys jeugdopleiding heeft zeer goede, deskundige en ervaren trainers en leiders. De TC zorgt er ieder jaar weer voor dat alle jeugd (en ook de senioren) voorzien wordt van capabele trainers. De Jeugdcommissie stelt, in onderling overleg met de TC, de leiders aan. Een hele klus, maar wat een toppers en een schat aan ervaring! De trainers geven training volgens het Voetbaltechnisch Leerplan, waarin stap voor stap per leeftijdscategorie de leerdoelen staan vermeld die we alle jeugdspelers willen meegeven.

FIT Boys JO19
FIT Boys JO19-1 en JO19-2 staan onder leiding van de ervaren Tim Seubring (speler FIT Boys 1), Johannes de Boer (oud speler FIT Boys 1) en Michel Meinsma. Tim is bezig met zijn TC3 en behaald met zijn team prima resultaten in de 1e klasse. Hij krijgt daarbij hulp van invalcoaches Gerard Schans, Carl Drenth en Wout Flokstra. Alle drie oud 1e elftal-spelers en Wout geeft op woensdag training aan de groep.

FIT Boys JO17 en JO15
FIT Boys JO17 staat onder leiding van Gerald Haandrikman en Matthijs Bonnen, beide spelers van FIT Boys 1. Zij spelen 3e klasse en hebben vooral een ontwikkelseizoen. De JO15-lichting staat onder leiding van trainers/coaches Mark Visser (speler FIT Boys 2), Jesse Drenth (speler FIT Boys 2) en Mark Hessels (speler JO19). Zij worden geassisteerd door Douwe Visser, Johan Koster, Martin van Beellen, Jako van Faassen en Leroy de Bruijn. Dit begeleidingsteam heeft heel veel ervaring en kan de JO15-lichting maximaal ontwikkelen.

FIT Boys JO13
De FIT Boys JO13-talenten worden getraind door Maarten Paping, Matthijs Boer (FIT Boys JO19) en Thijs Oosting (FIT Boys 1). De begeleiding wordt gedaan door Jan Bonnen, Marco Nijland, Rick Molema, Berjon Groenink en Herwin Bolwijn. De trainers zijn ervaren en geven al vele seizoenen training en de begeleiding bezit een schat aan ervaring. Hier kunnen de JO13-talenten veel van leren en deze leeftijdsgroep speelt zeer verzorgd en aanvallend voetbal.

FIT Boys JO11
FIT Boys JO11 krijgt training van Edwin Roijinga (oud 1e elftal speler), Bart vd West (JO19-1), Stefan Eefting (FIT Boys 1) en Robert Haandrikman (JO19-1). Robert loopt ook nog op dinsdag en donderdag stage bij onze buurman vv Beilen, waar hij ook de training van de jeugd verzorgd. De begeleiding is in handen van Wesley Tijms, Ronald Lutgers en Martin Hoiting. Dat deze talenten zich maximaal ontwikkelen, blijkt wel uit het verzorgde voetbal dat deze teams al op de mat leggen.

FIT Boys JO9, JO8, JO7 en De Bengels
FIT Boys JO9, JO8, JO7 en De Bengels hebben zeer ervaren trainers. Martin Hoiting, Paul Nap, Arjan Schepel en Aljon Stahlmecke trainen deze jongste talenten. Martijn Hoiting is nieuw als trainer en Paul Nap geeft al een aantal seizoenen training. Arjan is ook trainer van FIT Boys 2, is oud 1e elftalspeler en heeft zijn sporen als jeugdtrainer in het verleden meer dan verdiend. Net zo als Aljon, die ook oud FIT Boys 1 speler is en een zeer ervaren jeugdtrainer is.