Throwback Thursday part 2 – 4 juni 2005

27 juni 2019
de Webmaster

Ook deze zomerstop, net als vorig jaar de serie ‘FIT Boys – The Great History’ in 17 delen, blikken we terug op de rijke historie van FIT Boys. En dat die historie rijk is, hebben we vorig seizoen al kunnen lezen. Kampioenschappen, feestjes, maar ook memorabele momenten en FIT Boys is heel vaak zeer vernieuwend bezig geweest. Een historie waar FIT Boys meer dan trots op is.

Vandaag de 2e uit de serie ‘Throwback Thursday’ en we gaan terug naar 4 juni 2005. FIT Boys organiseert al familiedagen/seizoenafsluitingen sinds 1978. Vanaf 1989 werden dit echte FIT Boys Familiedagen. En dit seizoen zal dus de familiedag voor de 30e keer georganiseerd worden en de seizoenafsluiting al voor de 41e keer. In vroegere jaren (vanaf 1978) was er dus ook al een seizoen afsluiting op De Venne, maar dat had de naam Familiedag nog niet. Het toenmalige PR-team organiseerde een wedstrijd tussen een seniorenteam en een Sterrenteam en na afloop werden de verenigingsprijzen (topscoorder, speler, journalist en keeper) uitgereikt. Totaal dus al 41 jaar ‘seizoen afsluiting’ historie! Een hele mooie traditie.

Terug in de tijd:

FIT Boys-Familiedag afsluiting seizoen

Beilen – Vrijdagmiddag en – avond viel de regen nog met bakken uit de hemel, maar zaterdag 4 juni waren de weergoden FIT Boys gunstig gezind. ’s morgens was er nog wat bewolking, maar ’s middags brak tijdens de barbecue de zon zelfs door tijdens de FIT Boys-familiedag. Alles was tijdens deze door Fietspoint Biemold en Spar Stevens gesponsorde familiedag tot in de puntjes geregeld, mede ook dankzij een grote groep vrijwilligers en het kantinepersoneel. De verenigingsprijzen werden ook weer uitgereikt en meest in het oog springende prijs was die van Verslaggever van het Jaar. Vanaf dit jaar hangt aan deze prijs een naam van een persoon die helaas 29 mei jl. overleed na een ziekbed, maar die zoveel op het gebied van PR en verslaggeving voor de vereniging betekend heeft. Deze prijs heet vanaf dit jaar de Erik Jans-award. Vooraf aan de spellenmiddag hield de FIT Boys-familie een minuut stilte ter nagedachtenis aan Erik.

’s Morgens waren er diverse jeugdtoernooitjes en de FT Boys-jeugd vermaakte zich opperbest. Rond 13:00 uur waren er weer de spectaculaire wedstrijden tussen de F-pupillen en hun moeders. De moeders zijn al weken van te voren in training om te proberen hun zonen te verslaan. Toch draait het elk jaar weer uit op een overwinning voor de heren. Na de wedstrijdjes werden natuurlijk de penalty’s geschoten en ook hierin zijn de zonen beter dan hun moeders. Dat zullen de moeders weer een heel jaar aan moeten horen.

In memoriam
’s Middags was er een spellencircuit op het hoofdveld voor de gehele FIT Boys-familie die in teams met jeugd en senioren de diverse spellen deed. Vooraf aan dit spellencircuit vroeg spreekstalmeester Martin Datema even kort de FIT Boys-familie toe en memoreerde aan Erik Jans, die helaas op veel te jonge leeftijd ons is ontvallen. Erik Jans is vele jaren lid geweest van de vereniging, ook als voetballer. Hij was het, samen met nog enkele personen, die een heus FIT Boys PR-team heeft opgericht. Dit team heeft de verenigingsprijzen ook geïntroduceerd, zoals deze nu nog steeds tijdens de familiedag worden uitgereikt. De minuut stilte die op het in memoriam van Johan Koster volgde was indrukwekkend en respectvol.

Daarna kon dus, zoals gezegd, de FIT Boys-familie tal van spellen spelen, waarbij de olympische gedachte hoogtij vierde: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Het werd een gezellige boel en organisator en presentator Janneke Eising had af en toe moeite om de deelnemers bij de les te houden. Vanaf 16:00 uur was het terras geopend en kon er onder het genot van een drankje en later een barbecue-hapje nagepraat worden.

Verenigingsprijzen
Vooraf aan de barbecue werden de verenigingsprijzen uitgereikt. Allereerst was het de beurt aan de Jeugdvoetballer van het jaar. Deze speler komt uit in FIT Boys E2, waar hij het spel verdeelt. Hij is links- en rechtsbenig, heeft een hard schot en scoort veel. Deze prijs was voor Rick Koops. Daarna kwam de Voetballer van het Jaar naar voren. Hij schoot er dit seizoen 14 doelpunten in en zijn spel kenmerkt zich door zijn grote werklust. Berry van der Giezen werd daarmee Voetballer van het jaar en dankte in zijn nawoord trainers, leiders, verzorgers en spelers van FIT Boys 1. Verslaggever van het jaar en dus ontvanger van de eerste Erik Jans-award werd dit seizoen Carl Drenth. Carl is leider van onze jongste jeugd, FIT Boys F3. Deze jongens hebben samen met de leiders een erg leuk seizoen gehad en dit was wekelijks in het clubblad terug te lezen in de verslagen van Carl. Carl Drenth maakte van de gelegenheid gebruik om scheidend F-pupillen-trainer Arjan Schepel in het zonnetje te zetten. Hij kreeg een door Marcel de Bruijn gemaakt jaarboek van F3 en een T-shirt met alle handtekening van de spelers erop. De Blunderbokaal was dit seizoen voor de voorzitter. Johan Koster maakte bij de geboorte van zijn tweede kind Roan de geboortekaartjes zelf en verstuurde deze. Groot was de hilariteit toen de buurvrouw kwam informeren of de baby toch niet een jongetje was, omdat het kaartje vermelde dat het een meisje was. Voor Johan overigens al de tweede keer dat hij deze bokaal in ontvangst mocht nemen. Vervolgens werden de organisatoren van deze familiedag door de sponsoren letterlijk in de bloemetjes gezet, waarna de laatste verenigingsprijs kon worden uitgereikt. Deze persoon heeft al vele functies vervult binnen de vereniging, die van jeugdleider, lid van het jeugdbestuur (wedstrijdsecretaris en later secretaris), grensrechter en later leider van FIT Boys 2, ledenadministrateur en beheerder van de website www.fitboys.nl. Inmiddels had deze persoon het al wel door dat hij naar voren moest komen en onder luid applaus nam Maurits Beuling de prijs voor Vrijwilliger van het Jaar van voorzitter Johan Koster in ontvangst. Onderdeel van de prijs is een door Financieel Adviesbureau Wim Stevens aangeboden cheque voor een avondje uit. Overigens is de prijs symbolisch voor één persoon, want eigenlijk komen alle vrijwilligers van de cvv FIT Boys voor deze prijs in aanmerking. Als laatste nam jeugdvoorzitter Arjan Schepel nog afscheid van enkele jeugdtrainers en -leiders en toen kon de barbecue officieel geopend worden.

Al met al was het weer een leuke en gezellige manier voor de FIT Boys-familie of het seizoen af te sluiten en spreekstalmeester Martin Datema vroeg ook nog even een applaus voor de kampioen van dit seizoen: FIT Boys F1, FIT Boys A1 en FIT Boys 3. Eerste elftal speler Wout Flokstra voegde daar aan toe dat ook buurman vv Beilen kampioen was geworden en ook hier werd luid voor geapplaudisseerd. Iedereen genoot van de barbeque-hapjes en het inmiddels zonnig weer en volgend seizoen, na de zomerstop, is er weer de start van een hopelijk net zo leuk en gezellig seizoen als die van 2004-2005.