Throwback Thursday part 7 – 1 april 1967

1 augustus 2019
de Webmaster

Ook deze zomerstop, net als vorig jaar de serie ‘FIT Boys – The Great History’ in 17 delen, blikken we terug op de rijke historie van FIT Boys. En dat die historie rijk is, hebben we vorig seizoen al kunnen lezen. Kampioenschappen, feestjes, maar ook memorabele momenten en FIT Boys is heel vaak zeer vernieuwend bezig geweest. Een historie waar FIT Boys meer dan trots op is.

Vandaag de 7e uit de serie ‘Throwback Thursday’ en we gaan terug naar 1 april 1967. In het verleden heeft FIT Boys het hoogste amateurniveau in Nederland gespeeld met tegenstanders als Harkemase Boys (nu 3e divisionist) en WHC (nu Hoofdklasser). Het werd destijds kampioen in de 3e klasse en liet onder andere Drachtster Boys (nu 1e klasser, ex Hoofdklasser), ONS Sneek (ex Topklasser) en Heerenveense Boys (ex 1e klasser) achter zich. Een terugblik op deze memorabele dag uit de rijke geschiedenis van FIT Boys.

FIT Boys promoveert naar de 2e klasse!

Het Nieuwsblad van Beilen deed verslag van de wedstrijd FIT Boys 1 – Heeg 1 op zaterdag 1 april 1967. Winst was het enige dat telde, want nummer 2 HJCS en nummer 3 Drachterster Boys zaten op het vinkentouw. De wedstrijd liep voorspoedig, helemaal toen in de 20e minuut R. Koeling met een machtig schot juist onder de lat FIT Boys aan een 1 – 0 voorsprong hielp. Na de rust kwam FIT Boys als snel op 2 – 0. Bij een goede aanval op het doel van Heeg kreeg Kuik de bal uitstekend aangegeven door rechtsbuiten Dick Steenge. Hij maakte geen fout en de stand was hoopvol dus 2 – 0. Tien minuten voor het einde was het Dijkstra die de stand op 3 – 0 bracht met een hard en diagonaal schot. Het enige tegendoelpunt van Heeg werd door een FIT Boys-speler in eigen doel gewerkt. Ook werd er nog een strafschop gemist. Drachtster Boys bleef tegen laagvlieger Zeerobben op 0 – 0 steken en toen dat nieuws in Beilen binnen kwam, was het kampioenschap een feit. ’s Avonds werd door de kampioensploeg begeleid door de gereformeerde en hervormde drumband¬† een rondgang door Beilen gemaakt. Na afloop was er een gezellig samenzijn in de kantine en werd trainer/speler Fokko Polman door bestuursleden Pot (voorzitter) en R. Kruit gecomplimenteerd. Voor Fokko Polman ging een hartenwens in vervulling met deze overgang naar de hoogste klasse van het zaterdagmiddagvoetbal. Ook voor de provincie Drenthe is dit belangrijk daar er nog geen club uit deze provincie in de hoogste klasse uitkomt. Klazienaveen promoveerde ook bleek later en hiermee is Drenthe de provincie Groningen voorbij gestreefd die maar 1 vertegenwoordiger in de hoogste klasse hebben, Oranje Nassau.