Tim Seubring nieuwe hoofdtrainer FIT Boys seizoen 2023-2024

16 januari 2023
de Webmaster

Nadat de huidige trainer Otto Halmingh in december aangaf na drie jaar te stoppen bij FIT Boys, kon de technische commissie (TC) op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na een zorgvuldig proces zijn wij als vereniging blij dat we Tim Seubring kunnen presenteren als de nieuwe hoofdtrainer van ons vlaggenschip.

De technische commissie heeft zoals gebruikelijk de vacature extern uitgezet. Daarnaast werden er een aantal geschikte kandidaten vanuit de club gevraagd of zij geïnteresseerd waren om hoofdtrainer te worden. De TC heeft vervolgens gesprekken gevoerd met geïnteresseerde kandidaten. In een tweede gespreksronde is er gesproken met de spelersraad en leider Maurits Beuling. Al snel werd duidelijk dat Tim de beste kandidaat was. Tijdens het gesprek met Tim stelde de spelersraad goede en kritische vragen, waarbij ze zeer benieuwd waren naar wat er gaat veranderen als Tim hoofdtrainer wordt. Het leidde tot een goed gesprek waarin Tim duidelijk naar voren bracht wat zijn spelopvatting is. Zowel de technische commissie als de spelersraad en leider Maurits zijn door de verschillende gesprekken ervan overtuigd dat we de juiste trainer hebben gevonden voor ons eerste elftal.  

Kind van de club 

Tim Seubring (35 jaar) is kind van de club en viert dit seizoen al zijn 30-jarige jubileum. Hij begon op 6-jarige leeftijd bij de pupillen van FIT Boys en doorliep de hele jeugdopleiding. Op 17-jarige leeftijd debuteerde Tim in het eerste elftal. Hij hield het 16 seizoenen vol in de hoofdmacht en speelde in totaal 309 wedstrijden, met als hoogtepunt de promotie naar de tweede klasse. Tijdens zijn spelers carrière is hij begonnen met training geven aan verschillende teams binnen onze vereniging. “Hij heeft bij ieder team laten zien over de juiste kwaliteiten te beschikken om een elftal beter te maken. Daarom hebben we ook niet getwijfeld aan de keuze om Tim aan te stellen als hoofdtrainer. Wij geloven er in dat Tim de juiste trainerskwaliteiten heeft om ook het eerste elftal stappen vooruit te laten zetten. Ook de spelers en leider Maurits waren zeer positief na de gesprekken die we hebben gevoerd”, aldus bestuurslid technische zaken Arjan Scheper.       

De technische commissie, het bestuur en de spelers en de staf van FIT Boys 1 feliciteren Tim met zijn aanstelling als hoofdtrainer.