UPDATE: AMATEURVOETBALSEIZOEN TEN EINDE!

23 maart 2020
de Webmaster

UPDATE 31 maart: KNVB stelt gezondheid boven voetbal!

De KNVB heeft eindelijk de knoop doorgehakt. Alle amateurcompetities (jeugd en senioren) zijn per direct gestopt. En er zijn geen kampioenen en geen degradanten!

Voor FIT Boys is dit de enig juiste beslissing, omdat de gezondheid van onze leden, familie en vrienden en de rest van Nederland veel belangrijker is en eventueel wel voetballen niet past bij het terugdringen van dit dodelijke virus. We kunnen ons nu volledig richten op het uitbannen van deze pandemie en het daarna weer oppakken van het dagelijkse leven. Voetballen in competitieverband is even niet belangrijk en van latere zorg.

De laatste weken kwamen er naast de zorgen om het Corona-virus, voor voetbalvereniging FIT Boys ook nog de zorgen bij van het eventueel uitspelen van de voetbalcompetities. Iets waar velen een groot probleem mee hadden en als het al door zou gaan: Hoe dan? Gelukkig nam de KNVB de juiste beslissing en hoeft FIT Boys zich hier niet meer druk om te maken. Want laten we wel wezen, in deze periode met een virus die onszelf en onze naasten bedreigt hebben we wel iets anders aan ons hoofd.

Qua training en competitievoetbal zien wel elkaar dus pas volgend seizoen weer. Let een beetje op elkaar!

UPDATE 27 maart: Betekenis aangescherpte maatregelen overheid (23 maart)

Bericht van de KNVB
Wij krijgen uiteraard veel vragen of de competitie nog wordt uitgespeeld en zo ja, op welke wijze. Het antwoord op deze vraag is nu lastig te geven. Zoals eerder door ons aangegeven volgen wij de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Maandag 23 maart kondigde het kabinet verscherpte maatregelen aan m.b.t. de verspreiding van het coronavirus. Er was enige tijd verwarring over hoe deze maatregelen zich verhouden tot de sport. Inmiddels heeft het RIVM aan ons bevestigd dat het advies m.b.t. sportverenigingen ongewijzigd is gebleven en dus nog steeds geldt tot en met 6 april. Zoals gezegd volgen wij hierin het advies van het RIVM. We begrijpen ook dat – gezien de huidige heftige omstandigheden – 6 april waarschijnlijk niet de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn, en dat we daar rekening mee moeten houden in onze scenario’s. Woensdagavond kondigde het kabinet aan op dinsdag 31 maart meer duidelijkheid te geven over de maatregelen die gelden tot en met 6 april. Op basis van de besluiten van het kabinet van 31 maart zullen we direct daarna maximale duidelijkheid geven over het vervolg van de competities. Met de belangenorganisaties in het amateurvoetbal houden we hierover contact en afstemming.

Dus na 31 maart weten we meer over het wel of niet uitspelen van de competities.

UPDATE 26 maart: meerderheid FIT Boys-Poll stemmers zegt ‘Nee’

De poll is gesloten! De voorkeur gaat uit naar een ‘Nee’ (49 stemmers), en 13 stemmers zeggen ‘Ja’.

Mooi te zien dat de poll de grenzen van de voetbalvereniging Cvv FIT Boys overschrijdt met o.a. vv Beilen- en SVO BDE-stemmers).

We zullen zien wat de KNVB gaat beslissen.

Misschien is het rapport van het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (over het ziekteverloop van Covid-19) waarop het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ook wacht leidend?

UPDATE 23 maart: Aangescherpte corona-maatregelen!

Persconferentie over corona-maatregelen in Nederland.

Een korte samenvatting van de Persconferentie over corona-maatregelen in Nederland van vanavond 19:00 uur (lees: interpretatie):

  • Het betreden van Sportpark Noord-West Beilen kan beboet worden (o.a. voor groepsvorming).
  • De maatregelen gelden tot 1 juni. Einde voetbalcompetitie?

Let wel, het allerbelangrijkste is onze gezondheid. Die gaat voor alles. De rest is bijzaak. Maar voor die gezondheid is punt 1 wel belangrijk. Loop geen risico op een boete en kom niet meer op Sportpark Noord-West.

Alles om de curve te flatten, alles voor onze gezondheid en die van onze familie, vrienden en medemensen.

Let een beetje op elkaar!

UPDATE 16 maart: Sportpark Noord-West is gesloten voor alle activiteiten!

We merken dat het sportpark overdag veelvuldig gebruikt wordt door meerdere kleinere groepen, wat zorgt voor een grote groep op het sportpark. En dat is nu juist in strijd met de richtlijnen van het RIVM! Social distancing houdt onder andere in het mijden van plekken waar veel mensen bij elkaar kunnen komen. En dat gebeurd nu wel.

Een dringende oproep aan iedereen die een balletje wil trappen: Kom niet naar Sportpark Noord-West! Zo houd je je namelijk aan de richtlijnen van het RIVM en help je mee aan het afvlakken van de corona-curve. Bekijk het filmpje in dit bericht voor uitleg.

Namens iedereen in Beilen, Midden-Drenthe, de Provincie Drenthe en Nederland bedankt!

Nieuwe overheidsmaatregelen mbt corona gelden tot en met 6 april.
Het bericht van de KNVB kwam net binnen. In navolging op de door de overheid genomen maatregelen zullen de competities ook tot en met 6 april stil liggen. Dit betekent dat in het weekend van 3/4 april er ook nog niet gespeeld gaat worden (vrijdag 3 april 7×7 toernooi en zaterdag 4 april reguliere competitie) en maandag 6 april de zaalwedstrijd van Zaal 1 niet doorgaat.

Bij Cvv FIT Boys op Sportpark Noord-West Beilen dus geen activiteiten tot en met 6 april en wie weet……

Clubblad
Tijdens deze periode zal er geen clubblad verschijnen. Wanneer het programma wordt hervat publiceren we een clubblad.

De Corona-curve
Onderstaand een filmpje die een duidelijke uitleg geeft waarom we deze maatregelen nemen. Heel verhelderend. Het geluidsfragment van de Italiaanse verpleegster is wel heftig. FIT Boys helpt dus mee aan het ‘Flatten from the curve”.