Trainingen jeugd FIT Boys volgens Technisch Leerplan

26 februari 2018
de Webmaster

FIT Boys heeft al ruim 25-30 jaar de Jeugdopleiding prima staan. FIT Boys en de Technische Commissie (TC) streven naar herkenbaar en verzorgd voetbal spelen vanuit een 1:4:3:3 systeem. Bij de standaard seniorenelftallen zowel dames als heren zijn plezier en prestatie even belangrijk. Bij de niet standaard senioren elftallen is plezier belangrijker dan de prestatie.

Het jeugdkader heeft bij voorkeur een sterke binding met Fit Boys en is bij voorkeur spelend lid of spelend lid geweest. Het jeugdkader is of wordt geschoold. In de jeugdopleiding wordt getraind volgens de leerdoelen van het eigen voetbaltechnisch leerplan. Plezier en leren voetballen gaan hierbij hand in hand. In de jeugdopleiding is beter maken van spelers belangrijker dan het resultaat.

15 januari hebben we het Technisch Jeugdtechnisch Beleidsplan toegelicht (Lees hier dit stuk). In dat beleidsplan kwam het Jeugdtechnisch Leerplan al ter sprake. Bij FIT Boys wordt er getraind met een gedacht en daarbij is het sleutelwoord ‘Ontwikkelen’. Bij de jeugd is het ontwikkelen en het beter maken van spelers belangrijker dan het resultaat. En dat is, met name vaak voor ouders, nog wel eens lastig. Maar de Technische Commissie van FIT Boys houdt hier in het Voetbaltechnisch Leerplan wel aan vast. Wie zit er in de TC? En waar vind ik het Voetbaltechnisch Beleidsplan? Kijk daarvoor op de pagina van de Technische Commissie.

Heb je vragen over de TC, de visie en/of het Voetbaltechnisch Leerplan, mail dan naar tc@fitboys.nl.