Van het Scheidsechtersfront (246)

29 oktober 2018
de Webmaster

Scheidsrechter dinsdag 30 oktober:
VR2: Johan Schutten

Scheidsrechters zaterdag 3 november:
FB 3: Jan Postema
JO19-1: Joost van het Reve
JO17-1: Andre van Dijken
JO15-1: Jan Eising
JO11-1: Albert Zuring
JO11-2: Albert Zuring
JO8-1: leider

Zondag stonden enkele klassiekers op het programma. In Spanje is dat de strijd tussen Barcelona en Real Madrid of visa versa. Een ex speler van FC Groningen was daarin aardig op dreef. Jammer dat deze jongeman nog niet aan afbouwen toe is. Samen met Arjen afbouwen bij de tros van het Noorden, de club waar het voor beide allemaal begonnen is. Kunnen ze wel gebruiken momenteel.

In Nederland is er dan de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geworden afgelopen zondag. Onvoorstelbaar dom om zo’n overtreding te maken wetend dat er talloze camera’s rondom het veld staan en een trio videoscheidsen klaar zitten om de beoordelingen van de scheids van dienst te controleren. Bijzonder dan weer om te zien in de diverse praatprogramma’s: de “deskundigen” wel even willen (moeten) zeggen hoe het allemaal moet voor wat betreft de VAR. Als we dat als graadmeter moeten nemen weet niemand meer waar we aan toe zijn (of zijn het geregisseerde programma’s met goedbetaalde acteurs?). Laat de echte deskundigen, en die lopen altijd nog op het veld (of zitten achter een beeldscherm tegenwoordig), lekker hun werk doen en respecteer dat.

Afgelopen zaterdag liep ik toch wel trots over Noord-West, ondanks dat veld 1 en 3 nog niet bespeelbaar zijn hebben we het prima, nee zelfs uitstekend, voor elkaar. Je kunt zeggen wat je wilt over kunstgras maar volgens mij hebben wij een prima te bespelen kunstgrasmat. Kunstgras……ondenkbaar voor de ouderen onder ons die een jaar of 25 geleden op sportpark “de Venne” ploeterden in de modder op het trainingsveld. Welgeteld 3 weken was er na de zomerstop gras te vinden op de trainingsvelden. Daarna niets dan zand en modder (en stinken dat het deed). Ja er was altijd een stukje met gras dat was achter de tribune (ja, ja jongelui dezelfde staat er nu nog steeds) maar daar was geen licht. Was er toen maar kunstgras! En dan te bedenken dat dit alleen fase 1 van de renovatie is. Wat moet het wel niet worden als over een jaar de hele renovatie klaar is! Wellicht een mooi moment voor verdere samenwerking…….??

Het gaat momenteel goed met de scheidsrechtelijke bezetting van de wedstrijden op Noord-West. Incidenteel wordt er uitgeleend tussen Beilen en FIT Boys. Volgende week donderdag, 8 november komen we weer bijeen als commissie om verdere plannen te maken. Heb je ideeën, suggesties, kritiek of wat dan ook, schroom niet en bel onderstaand telefoonnummer.

Albert Gerding
06-41104773