Van het scheidsrechters front 295

29 september 2020
de Webmaster

Het is september 2025, twee in het verleden vervende clubsupporters zitten gebroederlijk aan de bar bij de nieuwe voetbalvereniging in Beilen: GGZ Beilen. De een zegt dat het staat voor Groen-Geel- Zwart, de ander voor Geel-Groen-Zwart. Een prima gekozen naam (alhoewel, in combinatie met de betekenis van het woord BEILEN kun je er vraagtekens bij zetten) waar je dus alle kanten mee uit kunt. De twee praten zo wat over koetjes en kalfjes, dat het prima toeven is op sportpark Noord/West en dat ons sportpark terecht in 2022 het predicaat kreeg van “mooiste sportpark van Drenthe”, over de gezamenlijke middelbare school Volta welke momenteel het vijf jarig bestaan viert, over het feit dat ze nu beide in 1 kantine zitten en dat dat allemaal wel meevalt en ze praten over het jaar 2020, een jaar die ze liever vergeten. Wat een gedoe met die corona was dat toen. Een half jaar niet voetballen, FIT Boys kwam toen goed weg dat seizoen. En wat een gedoe toen in de kantines en kleedkamers met looplijnen waar menigeen zich niet aan hield, deuren waar je niet door heen mocht, kantine gesloten. Dat was toen nog wel een dingetje, de ene kantine gesloten en de andere gewoon open. Gelukkig hebben ze destijds besloten om elkaars kantine te gaan gebruiken om op die manier genoeg ruimte te creëren voor de anderhalve meter maatregel. Tja en toen is de samenwerking in een stroomversnelling gekomen. “Hadden ze veel eerder moeten doen” zegt de ene, de andere mist toch wel z’n eigen vereniging van vroeger. Ach zeggen ze bijna in koor “gaat goed toch zo”. Tot zover een blik in de toekomst…….
Zal in 2025 de fusie een feit zijn? Het valt te bezien. Na een informatie ronde van enkele enthousiastelingen is het oorverdovend stil geworden.

Er zijn positieve ontwikkelingen te melden aangaande de arbitrage op Noord/West, enkele oud (ex) scheidsrechters hebben de fluit uit het vet gehaald en worden weer actief. Een hele goede ontwikkeling! Een spreekwoord zegt: beter mee verlegen dan om verlegen. Met nadere woorden: Who’s Next?

De VAR maakt overuren, vooral wel of geen hands is in de TV uitzendingen met deskundigen meer dan eens onderwerp van gesprek. Wat was men blij destijds met de invoering, het zou allemaal een stuk duidelijker en eerlijker worden. Dat is ook wel zo maar de interpretatie van de spelregels door de scheids (of VAR) blijft en die is door geen computerprogramma te vervangen.

Komende week nog niet maar de week erop is het weer de week van de scheidsrechter. Geef als team even wat extra aandacht aan de leidsmannen en vrouwen van dienst, hebben ze wel verdiend!
Tijdens de week van de scheidsrechter is er ook weer de jaarlijkse scheidsrechters cursus, nu dus in samenwerking met Volta, de nieuwe middelbare school in Beilen. Ijs en corona dienende vindt het plaats op woensdag 7 oktober a.s.! Aanvang 11.00 uur.

Albert Gerding
06-41104773