Van het scheidsrechters front 298

12 oktober 2020
de Webmaster

Dank aan die teams die op hun eigen wijze aandacht geschonken hebben aan ‘de week van de scheidsrechter’. Zelfs al ging de wedstrijd (op het laatste moment) niet door, dan werd de attentie thuisgebracht! Het is goed te zien dat deze vrijwilligerstaak gewaardeerd wordt door de spelers. Vanuit de vereniging zijn de arbiters voorzien van een praktische attentie in de vorm van een handdoek met o.a. daarop de tekst: bedankt scheids!

Wat een groot tikkie breed en tikkie terug gedoe bij het Nederlands elftal (ook onder de vorige bondscoach). In vroegere tijden zal je wel es een voetballer een mooie passerbeweging maken, daar staat, zo lijkt het wel, de doodstraf op. Veilige tikkies breed en terug, het is een opgave om niet in slaap te vallen. Wat zou er gebeuren als je voetballers maar met één taak het veld op stuurt: één doelpunt meer maken dan de tegenstander…..voetballers niet vol proppen met tactische opdrachten maar met de boodschap het veld in sturen van heb plezier vandaag, geniet ervan. Het moet toch verschrikkelijk zijn dat je in de gelegenheid bent een tegenstander in de luren te leggen maar dat je geprogrammeerd bent om bepaalde vierkante meters van het speelveld niet te verlaten. Maar dat zal wel modern voetbal zijn, alles gericht op het “resultaat”. Dat er mensen kijken en voor betalen is schijnbaar van minder belang.

Afgelopen weekend zou ik twee wedstrijden fluiten, beide door corona niet doorgegaan. Week ervoor ook al eentje. Hoeveel wedstrijden zijn er al niet uitgesteld vanwege corona. WKE’16 heeft zelfs nog geen enkele competitiewedstrijd gespeeld. Een voetbalwedstrijd zonder publiek is niks, een dichte kantine als er wel wedstrijden zijn en op trainingsavonden is ook niks, amateurvoetbal onder deze omstandigheden is dus niks. Gezien de opgelopen besmettingen denk ik dat er maar één oplossing is voor het amateur voetbal: een maand stilleggen en de competitie verlengen tot juni 2021. Voetballers blij, toeschouwers blij, kantinebazen blij, penningmeesters blij, mooiweer voetballers blij, kortom iedereen blij!

Albert Gerding
06-41104773