Van het scheidsrechtersfront (198)

20 februari 2017
de Webmaster

Scheidsen zaterdag
ST Beilen/FIT Boys VR1 12:45 uur: Johan Schutten
FIT Boys JO11-4 10:15 uur: Lars Hilberts
FIT Boys JO9-2 09:00 uur: Wout Bazuin

Met ingang van heden is de planning voor wat betreft de st teams gewijzigd. Nu is de afspraak gemaakt dat de vv Beilen de jeugdteams van scheidsen gaat voorzien en FIT Boys de seniorenteams. Dit wil niet zeggen dat men ervan uit moet gaan dat er ook daadwerkelijk een scheidsrechter “voorradig” is…..niet voor niets zijn we bezig om toekomstbestendig scheidsrechters beleid op poten te zetten.

Verandering van de spelregels zijn vaak onderwerp van gesprek, ik heb er nog wel eentje: afgelopen weekend was het weer zover…een fopduik, beloond met een strafschop en tot overmaat van ramp ook nog met drie punten. Ik zou zeggen ook belonen met minimaal drie wedstrijden schorsing. En dan tijdens het interview na afloop van de wedstrijd een zwamverhaal ophangen. Geef gewoon toe dat je het “slimste” jongentje van het team bent….en bied je excuses aan! En de winstpremie naar een goed doel….

In Rotterdam was het weer es raak dit weekend, een scheidsrechter moet herstellen van een gebroken neus. Opgelopen na een kopstoot van een ontevreden speler……Is het gek dat het Nederlandse scheidsrechters corps er niet groter op wordt?

Albert Gerding
06-41104773