Van het scheidsrechtersfront (199)

27 februari 2017
de Webmaster

Allereerst de planning van de scheidsrechters van de komende twee weken.

Week 9 (4 maart):
Scheidsen zaterdag:
ST VR2: Albert Zuring
FB 2: Geert Smit
FB 3: Jan Eising
FB JO19: Joost van het Reve
FB JO17-1: Andre van Dijken
FB JO17-2: Martina Boer
FB JO15-1: Micha van den Dobbelsteen
FB JO11-4: Leider
FB JO9-2: Jorn Stahlmecke

Week 10 (11 maart):
FB 2: B. Ebeltjes (KNVB)
FB JO17-1: Jan Eising
FB JO15-1: T. Ganzevoort (KNVB)
FB JO15-2: Andre van Dijken
FB JO13-2: Albert Zuring
FB JO13-3: Johan Boer
FB JO11-1: leider
FB JO11-2:leider
FB JO11-3: Koen Westerhof
FB JO9-1: Sander Wubs

Wat waren de arbiters van dienst blij met de doellijntechnologie tijdens de wedstrijd Feyenoord – PSV. Een voor het menselijk oog niet waarneembaar doelpunt werd ook daadwerkelijk een doelpunt. Millimeterwerk was het, toen doelman Zoet tijdens het opstaan de bal ogenschijnlijk achter de doellijn werkte. Nu wil het feit dat er maar twee stadions uitgerust zijn met deze technologie, en wel de Kuip en/of de Arena. Was deze wedstrijd in Eindhoven gespeeld dan was het 1-1 geworden. Is er dan geen sprake van competitievervalsing vraag ik me af? Moeten alle wedstrijden niet onder gelijke technologische omstandigheden gespeeld worden? Prima die doellijntechnologie, maar moet die niet worden ingezet tijdens bekerwedstrijden (net als de video scheids) waar er sprake is van een op zich staande wedstrijd? Het schijnt te duur te zijn om het in alle stadions te plaatsen. Ik vraag mij af of voetballers dan ook niet te (veel) duur zijn…….maar goed.

De heer Nijhuis neemt het niet zo nauw met de spelregels in het voetbal zo lees ik in het Dagblad van het Noorden “natuurlijk zijn er altijd van die kleine overtredingen, maar dan denk ik van: toe maar”. Velen zullen denken dat komt de snelheid van de wedstrijd ten goede maar volgens mij is dan het einde zoek, zeker voor de spelers. De beoordeling van een scheids kan natuurlijk zijn dat het geen overtreding is maar als je wel een overtreding ziet maar er niets aan doet en denkt van “toe maar”…….dan komen er vast meer gele kaarten voor het met woord en gebaar niet eens zijn met de scheidsrechter.

Vanaf het begin van het seizoen 2010/2011 schrijf ik bij elke uitvoering van Groen/Geel een stukje over het scheidsrechtersvak. Komende week dus de 200ste uitvoering van dit stukje proza. Evenals voor de 100ste en 150ste zal ook deze jubileumeditie door een gastschrijver verzorgd worden.

Albert Gerding
06-41104773

P.S. de planning van scheidsrechters deze week kan nog wijzigen!!