Van het scheidsrechtersfront (201)

20 maart 2017
de Webmaster

Allereerst de scheidsen voor zaterdag 25 maart:
ST VR2: Albert Zuring
FB 2e: Jan Eising
FB 3e: Johan Schutten
JO17-1: Andre van Dijken

Van het scheidsrechters front 201
Er zijn van die voorvallen tijdens een wedstrijd waarvoor volgens mij de spelregels geen duidelijke uitleg hebben. Eentje viel mij op tijdens de wedstrijd PSG – Lyon. Een diepe bal beland in de zestien, de keeper komt uit en werpt zich voor de bal, in een reflex springt de aanvaller over de keeper en komt ten val. De keeper heeft de aanvaller niet geraakt en geen strafschop dus volgens de scheidsrechter van dienst. Maar is dat wel zo denk ik dan, de keeper maakt mijn inziens wel een overtreding, door zijn “er voor gooien” belemmerd hij de doorgang van de aanvaller. Wellicht is dat dan een aanleiding om de indirecte vrije trap in het strafschopgebied weer leven in te roepen.

Komende woensdag 22 maart komen 23 leerlingen van de middelbare school naar Noord/West om deel te nemen aan de pupillen scheidsrechters cursus. De deelnemerslijst is heel divers, het zijn met name leerlingen van de CSG maar van verschillende voetbalclubs. Hofleveranciers zijn FIT Boys (8 personen) en Beilen (8 personen). Verder zijn jeugdleden van VKW (2), Wijster (1), Dwingeloo (1), WMBC (1), HHCombi (1) en SVH (1) ook vertegenwoordigd. Totaal dus 23 cursisten. Vanaf 10.00 uur is Jan Hooge aanwezig om de jeugdigen de kneepjes van het vak bij te brengen. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom!

De werkcommissie Beilen/FIT Boys is vorige week weer bij elkaar geweest. Langzaam maar zeker krijgen de plannen vorm. Waar praten we dan over? Een klein voorbeeldje: waarom is het normaal dat je de vrijwilliger achter de bar bedankt voor de ontvangen consumpties, en de vrijwilliger in het zwart voorbij loopt na afloop van de wedstrijd? Het zijn toch beide vrijwilligers……..

Albert Gerding
06-41104773