Van het scheidsrechtersfront (204)

10 april 2017
de Webmaster

Scheidsen zaterdag 15 april:
VR2: André van Dijken
JO15-2: Johan Schutten
JO13-1: Jan Eising
JO13-2: Albert Zuring
JO13-3: Maurits Beuling
JO11-1: Giel Kerssies
JO11-2: Tijs Bazuin
JO11-3: Roy Woltinge
JO9-1: Danitsja van der Werff

Scheidsen zaterdag 22 april:
VR2: Johan Schutten
3e: Jan Eising
JO19-1: Joost van het Reve
JO13-1: Albert Zuring
JO11-1: Berend Nap

Het competities in Nederland naderen het einde, de laatste wedstrijden worden, tenminste voor de A-categorie, de komende weken gespeeld. De overige teams mogen nog enkele weken door. De eredivisie wordt met de week spannender en de beslissingen van scheidsrechters worden nog meer onder een vergrootglas gelegd. Je zal er maar staan……..

Gebruikelijk is het dat kampioenen in het zonnetje worden gezet, zo ook enkele weken geleden toen bij onze club de zaalkampioenen werden geëerd tijdens een wedstrijd van het eerste. Drinken, patat en een medaille viel hen ten deel. Zo hoort het ook…..maar ik wil graag een lans breken voor de teams die het hele seizoen moeite hebben de punten bij elkaar te schrapen. Vorige week mocht ik 15-1 fluiten, een team dat tot nu toe 1 punt heeft behaald. Met nog twee wedstrijden te gaan zal een overwinning dit seizoen wel niet meer te vieren zijn. Zijn dit geen ware kampioenen denk ik dan. Elke week trainen en maar weer naar Noord/West wetende dat………

En weer discussie over de doellijntechnologie, trainers, spelers en toeschouwers zijn het er volgens mij wel over eens: het moet er komen. En wat is dan de reden dat het er niet is? Geld…….in een wereld waar miljoenen (meest ook nog sponsorgelden; in welke berdrijfstak zie je dat!?) omgaan mag dat toch geen reden zijn. Ik denk dat als er 1 procent van de traktementen van de “Nederlandse” voetballers ingehouden wordt er prima systemen in alle eredivisie stadions kunnen worden aangebracht. Dus heren voetballers van de eredivisie een oplossing is voorhanden!

Albert Gerding,
06-41104773.