Van het scheidsrechtersfront (205)

24 april 2017
de Webmaster

Scheids woensdag 26 april:
JO15-1: Maurits Beuling

Scheidsen zaterdag 29 april:
VR2: Albert Zuring
3e: Jan “de witte” Eising
JO19-1: n.n.b.
JO15-1: Maurits Beuling
JO13-1: Johan Boer
JO11-4: Jurgen Hofman

Drie van de “afgestudeerde” scheidsrechters zijn de afgelopen weken voor de eerste keer in actie gekomen. Vanzelfsprekend wat onwennig in het begin, maar als ik de begeleiders mag geloven hebben de debutanten het er prima van afgebracht en was de eerste keer zeker niet de laatste! Sander Wubs heeft onlangs z’n eerste “grote” wedstrijd gefloten, dan moet je ineens omgaan met assistenten, buitenspel en alle andere zaken die bij een elftal komen kijken. Hopelijk hebben jullie er ook van genoten!

Tijdens het internationale voetbal krijg je soms de indruk dat een bepaald team een ronde verder moet komen, en er dus onzichtbare krachten bezig zijn (in de vorm van een scheidsrechter) om de wedstrijd in kwestie te beïnvloeden. Of is het gewoon een slechte dag van de scheidsrechter(s). Wie het weet mag het zeggen….alhoewel als er mensen zijn die het weten die zullen het dan hoogstwaarschijnlijk niet gaan zeggen…..

Maar goed, het voetbal van tegenwoordig roept om hulpmiddelen. De snelheid van het spel is dusdanig geworden de afgelopen jaren dat de menselijke brein het eigenlijk allemaal niet meer kan volgen. De tube tandpasta was de eerste en wat een gemak heeft de scheids van zo’n simpel tubetje. Nu op zeer kleine schaal doellijntechnologie en de video scheids. Volgens mij wordt de roep om de video scheids steeds groter, en ik vraag me dan ook af welke krachten er achter zitten dat dit hulpmiddel nog steeds niet is ingevoerd. Of zullen dat diezelfde onzichtbare krachten zijn?

Misschien lezen we het nog wel eens in de memoires van een een of andere bobo…..

Albert Gerding
06-41104773