Van het scheidsrechtersfront (207)

8 mei 2017
de Webmaster

Scheidsen deze week:

woensdag 10 mei:
JO19-1 Martina Boer
JO13-1 Sander Wubs

zaterdag 13 mei:
4e Andre van Dijken
VR1 Douwe Visser
JO17-1 Jan Eising
JO17-2 Joost van het Reve
JO13-2 Johan Schutten
JO11-1 Jorn Stahlmecke
JO11-2 leider
JO11-3 Tijs Bazuin
JO11-4 Lars Hilberts
JO9-1 Erwin Bron

Feyenoord of Ajax, wie het weet mag het zeggen. De eredivisie mag dan volgens velen een Mickey Mouse competitie worden genoemd maar spannend is ie in de regel wel, tot de laatste speeldag toe! Hoe de teams het voor elkaar krijgen is mij een raadsel maar meestal is de laatste speeldag beslissend. Zo ook dit seizoen en zal door beide teams met gefronste wenkbrauwen terug worden gedacht aan de onnodig verloren punten dit lopende seizoen. Maar goed hoe is dat mooie gezegde ook al weer…..de bal is rond, en das maar goed ook!

Diverse teams spelen komende zaterdag alweer de laatste competitiewedstrijden (ja, ik zeg het nog maar een keer….het blad komt aan de bomen en de voetballers kunnen hun schoenen erin hangen en vind ze dan maar es terug in augustus! Gelukkig heeft de KNVB geluisterd en komend seizoen is er in mei en een gedeelte van juni nog competitievoetbal) en hebben een hele lange voetbal zomervakantie.

Woensdag 10 mei a.s. worden er op Noord/West een toernooitje gehouden met de nieuwe pupillen opzet. De KNVB heeft in al haar wijsheid besloten dat het jeugdvoetbal op de schop moet, en dat heeft ook gevolgen voor de arbitrage rondom jeugdwedstrijden. Voor de jongste jeugd zijn straks geen scheidsrechters meer nodig maar spelleiders. Nieuwsgierig hoe dat er uit gaat zien? Dan op naar Noord/West op 10 mei a.s.

Dankjewel komt vaak aan het eind van het seizoen, maar ik wil nu al mijn waardering en dank uitspreken aan alle FIT Boys scheidsrechters die zich belangeloos inzetten tussen de krijtlijnen. Dank voor het meedenken, het ja zeggen op het laatste moment en het accepteren als een wedstrijd er zo ineens blijkt uit te liggen. Excuses aan de leiders die om welke reden dan ook geconfronteerd worden met het feit dat er geen scheids aangesteld is, of niet door heeft gekregen dat de wedstrijd verplaatst is.

Albert Gerding
06-41104773