Van het scheidsrechtersfront (209)

22 mei 2017
de Webmaster

De scheidsen de komende wedstrijden:
woensdag 24 mei: JO19-1 Douwe Visser
zaterdag 27 mei: JO17-1 Jan Eising
woensdag 31 mei: JO19-1: Martina Boer

Het laatste cluborgaan van het seizoen 2016/2017 ben je momenteel aan het lezen. Dus ook de laatste “van het scheidsrechters front” van dit seizoen. Afgelopen zaterdag werd ik door een van onze scheidsrechters gewezen op de voetballers(sters) van SJO WIJC JO13-2G (Wacker IJhorst). Voor dit team is het niet meer dan normaal dat alle tegenstanders en ook de scheidsrechter en grensrechters bedankt worden na afloop van de wedstrijd. Goed voorbeeld doet goed volgen? Zullen we als FIT Boys teams dit goede voorbeeld volgen met ingang van het seizoen 2017/2018. Een goed voornemen lijkt me.

Geert Smit heeft te kennen gegeven te willen stoppen met fluiten. Geert (wie is er niet bij de club door Geert gefloten) jarenlang (denk zo’n kleine 40 jaar) actief als scheids- en grensrechter. Tijdens zijn “vlag”periode hoefde de scheids van dienst niet te kijken of het buitenspel was, hij kon het horen…. Met lichtsnelheid ging de vlag ten hemel. Als je zo overtuigend vlagt kan de scheids niet om je heen. Ook als scheids heeft Geert en eigen wijze van fluiten, na het fluitsignaal omdraaien en weglopen. Zo voorkom je discussie in het veld. In zijn beginjaren als scheids floot Geert ook voor de KNVB en deed dat niet onverdienstelijk. Geert ook namens de FIT Boys voetballers en -sters bedankt voor je inzet de afgelopen jaren!

Volgend seizoen zal in het teken staan van de verdere uitrol van de samenwerking met onze buren op scheidsrechtersgebied. Het seizoen ‘17/’18 zal later beginnen en ook later eindigen, de maand mei zal er nog voluit gevoetbald worden door alle teams. Eindelijk! Vanzelfsprekend hoop ik dan ook op jullie medewerking.
Vrijwilliger zijn met de rol als scheidsrechter is denk ik een bijzondere vrijwilligerstaak. Niet iedereen wil en of kan deze taak vervullen. Daarom een groot dankjewel voor deze bijzondere vrijwilligers!!

Een ieder een gezellige familiedag gewenst en een gezonde vakantieperiode.

Albert Gerding
06-41104773