Van het Scheidsrechtersfront (210)

11 september 2017
de Webmaster

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen. De teams zijn ingedeeld zowel met nieuwe medespelers als met nieuwe tegenstanders. Nieuwe kansen dus. Hoe anders is het met het scheidsrechterskorps….geen nieuwe collega’s, ondanks alle inspanningen ten spijt. Erger nog door diverse (allen met goede redenen, ze zetten zich elders bij de club in als vrijwilliger) omstandigheden zijn er een aantal gestopt! Diverse oproepen een flyeractie tijdens de derby der Drentse Hooglanden het heeft geen enkele reactie opgeleverd. En dat bij een groeiende vereniging. Dit seizoen gaan we de wei in met 19 elftallen (inclusief de 2 St Dames teams). Daarvan is er eentje die zeker is van een KNVB scheidsrechter en dat is ons vlaggenschip. Verder zijn 19-1 en 15-1 ingedeeld in de 1e klasse en daar heb je in naar schatting 50% van de wedstrijden een aangewezen KNVB scheidsrechter. Dus: er van uitgaande dat de helft van de teams een thuiswedstrijd speelt hebben we wekelijks 7 of 8 scheidsrechters nodig voor “het grote veld” . De teller staat momenteel op 2 die wekelijks beschikbaar zijn en 2 die om de week beschikbaar zijn en er zijn een 3 tal die aangegeven hebben bij nood te willen fluiten.

De term “zonder scheidsrechter geen voetbal” wordt nogal eens gebezigd, welnu het water staat voor wat betreft de clubarbitrage niet tot aan de lippen maar tot voorbij de neus……wie o wie wil de voetballers(sters) van FIT Boys helpen om aan deze verstikkende situatie een einde te maken!!

Blijft de huidige situatie bestaan dan zijn er twee oplossingen: of de wedstrijd gaat niet door of we leggen het probleem neer bij de leiders(sters). Beide zijn zeer onwenselijk. Leden betalen contributie en willen de wei in en leiders hebben al genoeg aan hun hoofd…..geen van beide lijken me gewenst.

Nieuw dit seizoen zijn de spelvormen bij de jongste jeugd, tot en met de JO 9 teams zijn geen scheidsrechters meer aanwezig maar spelleiders. In de praktijk komt dit neer op de leiders. De eerste ervaringen zijn positief. Dus vanaf de JO 11 teams zijn er scheidsrechters, in ons geval de jeugdige scheidsrechters.

Scheidsen voor a.s. zaterdag:
JO15-1: Johan Schutten
JO17-1: Albert Gerding
JO19-1: Belt (KNVB)

Hopend op reacties, Albert Gerding (06-41104773)