Van het Scheidsrechtersfront (211)

18 september 2017
de Webmaster

Vorige week op deze plaats een oproep gedaan voor meer scheidsrechters, ook het bestuur heeft afgelopen week een belronde gedaan onder leden om de vrijwilligers vacatures onder de aandacht te brengen. De uitkomst van beide “smeekbedes” is helaas tot op dit moment 0 (voor wat betreft nieuwe scheidsrechters). Waarom wil niemand deze mooie hobby op zich nemen denk je dan.  Misschien is het omdat men wel eens getuige is van de verbale en non-verbale benadering tot een arbiter; nu is zoiets helemaal schrijnend als het om een eigen lid gaat. Het schijnt dat binnen de witte (krijt)lijnen andere omgangsregels gelden dan in het gewone leven. Wellicht wordt het eens tijd om bepaalde gedragsregels op papier te zetten. Alhoewel…..das toch eigenlijk te gek voor woorden. Begin oktober is het weer de week van de scheidsrechter. Op 9 oktober is FIT Boys gastheer van de scheidsrechtersvereniging HZOD:

Interactieve spelregelavond bij FIT Boys

Op uitnodiging van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD) verzorgt spelregelkenner Anton Panneman op maandagavond 9 oktober a.s. om 19.30 uur een interactieve spelregelavond in de kantine van v.v. FIT Boys in Beilen.

Iedereen die geïnteresseerd is in de spelmaterie wordt van harte uitgenodigd. Spelregelkennis vormt uiteraard een essentieel onderdeel van de bagage van iedere club- en KNVB-scheidsrechter. Het vormt de basis voor naleving van de regels en voor wederzijds respect.

De avond is bedoeld voor (club)scheidsrechters en ander belangstellenden, minimum leeftijd 13 jaar. Diverse verenigingen uit de regio zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Twee dagen later op de 11e zal ijs en weder dienende de jaarlijkse pupillencursus plaatsvinden i.s.m. Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen. Dit jaar is gekozen voor oktober i.p.v. maart; het seizoen is dan net begonnen en de cursisten hebben bijna een heel seizoen om te ervaren hoe het is om scheidsrechter te zijn.

Afgelopen zaterdag vond de plaatselijke bekerderby FIT Boys JO19-1 tegen Beilen JO19-1 plaats. De uitslag een ietwat geflatteerde 0-3 overwinning voor Beilen. Hetgeen me verbaasde was de plek van handeling. Nadat de doelnetten door middel van diverse hechtmaterialen gerepareerd waren kon de match beginnen op veld 7…..op zich (nog) een prima veld maar horen onderlinge wedstrijden, van welke teams dan ook, niet thuis op het hoofdveld? Dat moet vanzelfsprekend zijn!!!

Albert Gerding 06-41104773