Van het Scheidsrechtersfront (213)

2 oktober 2017
de Webmaster

De toegewezen scheidsrechters voor zaterdag 7 oktober:
VR1: Johan Schutten
VR2: Fedde Boerhof
FB 2: G.Koster KNVB
FB 4: Jan Eising
JO19-2: vacant
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-1: S.Verhoef KNVB
JO15-2: Albert Zuring
JO13-2: Sander Wubs
JO13-3: Johan Boer
JO11-1: nnb
JO11-3: nnb

Komende 2 weken: week van de scheidsrechter (7-15 oktober)
De week van de Scheidsrechter is bedoeld om scheidsrechters de waardering te geven die ze verdienen. De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Toch zijn ze net zo belangrijk en onmisbaar als alle andere deelnemers aan een wedstrijd. In de maand oktober vindt, sportbreed, de week van de scheidsrechter plaats. Vergeet niet dat scheidsrechters ook mensen zijn, en wel mensen die we keihard nodig hebben om onze sport te kunnen beoefenen. Alle elftallen/teams worden opgeroepen één keer in het seizoen de official extra in het zonnetje te zetten en zo te bedanken. Zo’n blijk van waardering, hoe klein of groot, geeft de scheids weer extra motivatie om door te gaan. Een goede reden om mee te doen lijkt me!

Tijdens de week van de scheidsrechter vinden er twee scheidsrechter gerelateerde activiteiten plaats:

9 oktober, 19:30 uur kantine FIT Boys: Interactieve Spelregelavond verzorgd door scheidsrechtersvereniging HZOD uit Emmen.
Iedereen die geïnteresseerd is in de spelmaterie wordt van harte uitgenodigd. Het is met name bedoeld voor clubscheidsrechters en andere belangstellenden. De minimale leeftijd is 13 jaar en ook belangstellenden van buiten FIT Boys zijn vanzelfsprekend van harte uitgenodigd.

11 oktober, kantine FIT Boys: Scheidsrechters Pupillencursus verzorgd door scheidsrechtersvereniging HZOD. Jaarlijkse wordt in samenwerking met de Vincent van Gogh, locatie CSG Beilen (de heer Beute), een pupillencursus georganiseerd. Leerlingen van de CSG die ook lid zijn van voetbalverenigingen uit de gemeente Midden-Drenthe nemen deel. Zij kunnen na het behalen van dit diploma de jongste voetbaljeugd bij hun vereniging fluiten. Dit jaar is gekozen voor oktober in plaats van maart. Het seizoen is dan nog maar net begonnen en de cursisten hebben bijna een heel seizoen om te ervaren hoe het is om scheidsrechter te zijn.

Het ochtendprogramma (start 10:00 uur) bestaat uit theorie met beelden, veldverkenning en een toets. Na de lunch tijdens het middagprogramma zullen de cursisten wedstrijdjes gaan fluiten en na afloop zullen de certificaten worden uitgereikt (eindtijd 16:00 uur). Na afloop hopen cvv FIT Boys, vv Beilen en alle andere vereniging met leerlingen op de CSG een flink aantal pupillenscheidsrechters te kunnen begroeten.