Van het Scheidsrechtersfront (217)

30 oktober 2017
de Webmaster

De scheidsrechters voor komend weekend:
FB 3: Johan Schutten
JO19-1: Albert Gerding
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-2: Albert Zuring
JO11-2: Jurgen Hofman
JO11-4: Jaron Hulzebosch
JO9-1: leider
JO8-1: leider

Schoenmaker blijft bij je leest, een opmerking waar Jan Schepel zich wel in kan vinden lijkt me. Jan heeft dat zijn hele werkzame leven gedaan. De naam Schepel schrijvend brengt me terug naar de winkel aan de Brinkstraat alweer men “vroeger” de FIT Boys voetbalshirtjes kon (moest) kopen, niks geen sponsoring, geen kledingfonds men moest destijds zelf de portemonnee trekken. En als ik mij niet vergis was Jan ook hofleverancier van de v.v. Beilen. Wat was ik trots toen ik van mijn ouders een rugnummer mocht kopen, nummer 22 werd het. Twee grote tweeën, van die zwarte met een witte rand eromheen. Zo groot dat ze half in het broekje verdwenen want het shirt werd natuurlijk op de groei gekocht. Niet veel later werd de 22 vervangen door een 1. De plaats voor een minder begenadigd voetballer……Maar dit alles terzijde.

Schoenmaker blijf bij je leest is eigenlijk bedoeld voor arbiter Nijhuis, alle aandacht voor zijn verschenen boek komt niet ten goede aan zijn fluiten. De trots van het Noorden werd onterecht getrakteerd op een strafschop. Onvoorstelbaar dat een scheids die “mannelijk” voetbal predikt de bal op stip legt……wat hij dan wel weer goed oplost is de aanslag van de Sparta speler, een hele grote rode kaart en de, begrijpbare, heftige reactie van de Groningen speler onbestraft latend.

Zondag bij RTV Drenthe zag ik Rene Broekman in actie bij de topper Nieuw Buinen – Hoogeveen in de 1e klasse. Een topper bij een topper!

Tja, en dan alweer een wedstrijd gestaakt nu omdat een scheidsrechter zich bedreigt voelt……wordt het behouden van en het werven van nieuwe op deze manier niet iets van trekken aan een dood paard denk je dan. Gelukkig zijn het incidenten….maar toch.

Oh ja, clubscheidsrechters de avond 15 december al in de agenda staan???

Albert Gerding
06-41104773