Van het Scheidsrechtersfront (220)

20 november 2017
de Webmaster

Allereerst de heren in het zwart voor zaterdag:
FB 3: Jan “de witte” Eising
VR1: Johan Schutten
JO19-1: Albert Gerding
JO15-2: Albert Zuring
JO13-2: Micha van den Dobbelsteen
JO13-3: Johan Boer
JO11-2: Giel Kerssies
JO11-3: Blessing van der Veen

De laatste weken komt het wel eens voor dat een bepaald elftal geen beschikking heeft over een scheidsrechter. Enkele scheidsrechters hebben er dit seizoen voor gekozen ander vrijwilligerswerk binnen de vereniging te gaan doen of hebben de fluit in de bekende wilgen gehangen. Via via hoor je dan wel eens gemopper….ik kan me dat heel goed voorstellen, als leider zit je niet te wachten om ook nog de scheidsrechterstaak op je te nemen, of dat je een zoektocht naar een scheidsrechter op touw moet zetten.

Op maandagmorgen kijk ik in de KNVB analen welke wedstrijden niet voorzien zijn van een KNVB arbiter (en dat zijn meestal alle met soms als uitzondering van de jo 19-1 of j0 15-1), uit mijn lijstje probeer ik dan scheidsrechters aan wedstrijden te koppelen. Daarbij rekening houdend met eventuele wensen, verhinderingen en wanneer de scheidsrechters zelf moeten spelen; eigen wedstrijden gaan ALTIJD voor. Bij de jo13 en jo15 (zij fluiten de jongste jeugd) doet zich momenteel nog een ander probleem voor: gezien de geringe bezetting van deze leeftijdsgroepen wordt er nogal eens geruild tussen de elftallen (of een dubbele wedstrijd gespeeld) en volgt er wel eens een appje dat ze toch niet kunnen fluiten. Bijkomend probleem is af en toe ook dat aanvangstijden gewijzigd worden in de loop van de week. Tja en ook scheidsrechters zijn af en toe net als voetballers wel eens verhinderd.

En dan is het donderdag/vrijdag en zit je onverhoopt met “gaten” in de bezetting. En aangezien toveren nu niet mijn specialiteit is ben ik genoodzaakt het probleem bij de leiders neer te leggen, hoe spijtig ook.
Zoals vorige week al gemeld helpt Pluvius de laatste weken mee om bezettingsproblemen op te lossen. Daarvoor dank! Maar dat is natuurlijk geen duurzame oplossing voor dit toch wel nijpende probleem. Onze buren zitten met eenzelfde problematiek en mede daarom gaan we met ingang van komend seizoen de handen in een slaan. We hopen door samenwerking meer flexibiliteit te creëren. De eerste gezamenlijke activiteit is een gezellige avond op 15 december a.s. voor alle huidige clubscheidsrechters. Tevens hebben we ons tot doel gesteld het behouden en uitbreiden van het Beiler scheidsrechters corps. Zowaar geen sinecure……

Voor vragen, opmerkingen, tips, ideeën en ook kritiek ben ik ten allen tijde bereikbaar op 06-41104773

Met fluitende groet,
Albert Gerding