Van het Scheidsrechtersfront (221)

27 november 2017
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechter van de komende speelronde:
VR1: Johan Schutten
VR2: Albert Zuring
FB 2: Douwe Visser
FB 4: Geert Smit (o.v.)
JO19-2: n.n.b.
JO15-1: Joost van het Reve
JO15-3: Micha van den Dobbelsteen
JO11-1: Koen de Vries
JO11-4: Blessing van der Veen
JO8-1: Bart Lutgers

Gisteren hoorde ik dat een van ’s werelds beste voetballers 4 miljoen euro per maand “verdiend”. En dat hij voor het schamele bedrag van 700 miljoen van club mag veranderen. Nu snap ik ook dat we in Nederland de dividend belasting afschaffen…..door de sponsoring van bedrijven kunnen van deze belachelijke tarieven blijven bestaan en dat geld moet ergens vandaan komen.

Maar goed ik wou eigenlijk schrijven over de man van 700 miljoen, hem werd gisteren een glaszuiver doelpunt ontnomen; de arbitrage van dienst kon niet waarnemen dat de bal 28,64 centimeter de doellijn gepasseerd was. Uit tv beelden kon je ook duidelijk zien dat vriend en vijand stopte met voetballen, alleen de scheids en zijn kompanen dachten er anders over en bijna viel het doelpunt aan de andere kant. Gelukkig bleef die ellende de scheids bespaard. In een van de beste en duurste competities ter wereld geen hulpmiddelen (doellijntechnologie, video scheids) voor de scheidsrechter, te gek voor woorden toch?? Aan de andere kant: scheidsrechters zijn net mensen, en mensen maken fouten. Spitsen maken kansen niet af, verdedigers scoren in eigen doel, keepers gaan de fout in. Dat hoort bij het spelletje. Behalve scheidsrechters die moeten foutloos (copyright Erik Jans) zijn. Eigenlijk was deze situatie een goed voorbeeld: het schot van Messi was nou ook niet echt geplaatst, de keeper ging “redelijk” in de fout en wie krijgt alle hoon over zich heen (de keeper in kwestie zal daar wel blij mee zijn)?

In Engeland is de eerste speler geschorst voor 2 wedstrijden omdat achteraf uit beelden bleek dat hij een pingel door een fopduik gekregen had. Bravo!! Wie volgt.

Tot slot nog even weer aandacht voor de gezellige avond voor onze (en die van v.v. Beilen) scheidsrechters op vrijdag 15 december a.s. opgave kan via onderstaand telefoonnummer.

Albert Gerding
06-41104773