Van het Scheidsrechtersfront (223)

10 december 2017
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor dit weekend:
VR2: Albert Zuring
2e: Albert Gerding
3e: Jan Eising
JO17-1: Joost van het Reve
JO13-1: Fedde Boerhof

Als Pluvius en Koning winter de handen ineen slaan rest er maar een ding: hopen op beter weer. Volgens mij is het al een tijdje geleden dat er een algehele afgelasting in het hele land werd afgekondigd. Zondag was het weer eens zover. Niet alleen de staat van de velden heeft hierin een stem gehad maar ook de (te verwachten) toestand op de wegen. Een prima beslissing van de KNVB. Wat dan wel weer verrassend is dat er bij het betaald voetbal schijnbaar andere regels voor wat betreft weers (lees: weg) omstandigheden gelden.

Afgelopen zaterdag ging er van de FIT Boys wedstrijden welgeteld eentje door. De Jo 11 jeugd van Leo (Loon) en FIT Boys kruisden al vroeg de degens, na een koud onderonsje stond het scorebord op 2-2. Respect voor de meisjes en jongens. Of moet ik tegenwoordig zeggen jeugd….

Elke zondag, net voor het ‘’met het bord op schoot” programma van de NOS, is er op RTV Drenthe een uitzending van Mijn club. Hierin aandacht voor het amateur voetbal voor mannen, spelend in standaard elftallen uit de zgn. A-categorie (tot en met vijfde klasse). Sinds zaterdag zijn ze er achter dat er ook vrouwen spelen in de A-categorie, ook de Beiler dames van het gezamenlijke ST team spelen in deze A-categorie. Deze loopt bij de dames tot de derde klasse. Eindelijk zou ik tegen RTV Drenthe willen zeggen, hopelijk blijft het hier niet bij.
Komend weekend nog een redelijk programma en de week erop wellicht nog een “verdwaalde” inhaalwedstrijd.

Vervolgens start de zaalcompetitie voor onze jeugd, een deel speelt een KNVB competitie maar het grootste deel speelt in de sporthal van Wijster. Ook hier zullen, veelal jeugdige, scheidsrechters zijn of haar medewerking verlenen.

Het voetbaljaar 2017 loopt tegen het einde en 2018 staat al om het hoekje te kijken. 2018 wordt een belangrijk jaar voor ons mooie sportpark. Hopelijk wordt er in 2017, op de valreep, met boerenverstand een juiste beslissing genomen.

Dit is de laatste uitgave van Groen/Geel van dit jaar. Een ieder goede feestdagen gewenst en een, vooral, gezond 2018!

Albert Gerding
06-41104773