Van het Scheidsrechtersfront (227)

26 februari 2018
de Webmaster

Afgelopen weekend weer iets geleerd…zelfs een wedstrijd op een kunstgrasveld kan afgelast worden! Als de grond onder het veld bevroren is kan dat gladheid veroorzaken, heeft iets met de korrel te maken; vandaar de glijpartijen op de kunstgrasvelden. Ik wacht op het moment dat er een verenging opstaat en es in contact treed met de KNVB over de steeds maar toenemende scheefgroei in het aantal gespeelde wedstrijden. Ook trainen is voor de clubs zonder kunstgras vaak onmogelijk; hoezo competitievervalsing? Het wordt met de week gekker, en dan bedoel ik het verschil in aantal gespeelde wedstrijden.

Voor komende zaterdag staat bij de wedstrijden op de plaats van de scheidsrechter “n.v.t.”. Er vinden deze week eerder natuurijsschaatswedstrijden plaats dan natuurveldvoetbalwedstrijden. Wellicht een idee voor de activiteitencommissie! Het zal wel aan de opwarming van de aarde liggen wordt dan gezegd….wel laat het zich dan op een bijzondere wijze zien!

Opvallend is, zoals ik het zie, de “coulante” manier van fluiten in de Eredivisie. Steeds meer fluitisten vinden het heel normaal dat er aan shirtjes getrokken wordt of een ferme duw wordt uitgedeeld. Doorspelen maar is vaak het devies. En dat staat volgens mij haaks op de spelregels. Velen zeggen dan dat het de snelheid van de wedstrijd ten goede komt. Maar waar leggen we dan de grens, die wordt wel erg onduidelijk.

Jan Postema komt het FIT Boys scheidsrechters corps versterken, Jan heeft voor wat betreft z’n gezondheid een nare periode achter de rug maar wil zijn hobby graag weer oppakken. Hij zal sowieso nog een weekje moeten wachten. Jan mooi dat het weer zo goed met je gaat en plezier en succes gewenst de komende weken.

Albert Gerding
06-41104773