Van het Scheidsrechtersfront (228)

3 maart 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van a.s. zaterdag 10 maart:
ST VR1: Micha van den Dobbelsteen
ST VR2: Albert Zuring
FB 4: Jan Eising
JO19-2: Jan Postema
JO15-1: Joost van het Reve
JO13-1: Sander Wubs
JO13-2: Johan Boer
JO13-3: Maarten Paping
JO11-1: Julian Stel
JO9-1: leider
JO8-1: leider

Soms kijk je naar wedstrijden op TV en moet je twee, drie en soms wel vier keer kijken of een beslissing van de scheidsrechter wel de goede was. In deze gevallen heeft de scheidsrechter altijd gelijk, hij kan het immers maar een keertje beoordelen. Alhoewel….als je de berichten mag geloven wordt er straks in menig internationale competitie samen met de video scheids gefloten. Een goede ontwikkeling, het wordt tijd dat stervende zwanen niet meer beloond worden maar bestraft. Het zal wel even wennen zijn maar over een jaar of twee is het ingeburgerd en zal de conclusie zijn: waarom hebben we dit niet eerder gedaan. Afgelopen weekend zag ik echter een overtreding die ik geen twee, drie vier keer hoefde te bekijken. De botsing van doelman Jones was volgens de arbiter van dienst (wie zou dat zijn??) een niet te voorkomen botsing……..en dan snap ik het niet meer, geldt dat ook voor een ingezette sliding waarbij je de tegenstander raakt? Geldt dat ook voor een keeper die de bal weg wil boksen maar verkeerd timend en een tegenstander een dreun geeft? Dit was mijns inziens een gevalletje van een doorgebroken speler onderuithalen met de sancties van dien. Maar goed de heer Nijhuis heeft zo zijn eigen regels. En als je die dan hebt kun je reacties verwachten. Maak daar dan ook eigen regels voor en verschuil je niet achter de geldende regels…….

Zal het dan zaterdag weer gaan gebeuren? Een vol sportpark Noord/West met totaal liefst 21 thuiswedstrijden. Eenentwintig wedstrijden die dus bezet moeten worden. Benieuwd of het gaat lukken.

Afgelopen week kreeg ik onderstaande uitnodiging, wie durft deze uitdaging aan?

Beste Scheidsrechters coördinator,

ACV uit Assen organiseert samen met de KNVB een opleiding verenigingsscheidsrechter. Deze opleiding is bedoeld om (beginnende) clubscheidsrechters voor op groot veld handvatten, tips en trucks te geven.
Er zijn nog een aantal plekken vrij, dus als je interesse hebt, laat het snel weten! Zodra we het minimale aantal inschrijvingen van 14 hebben bereikt, zullen de cursusdata (in overleg met ACV) ingepland worden. Interesse? Neem contact op met Snezana Vujovic: 0343-499746 of snezana.vujovic@knvb.nl

Info ook via onderstaand telefoonnummer.

Albert Gerding
06-41104773