Van het Scheidsrechtersfront (229)

11 maart 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van dienst 17 maart:
1e: W. Scholtens (KNVB)
3e: Johan Schutten
JO19-1: G.J. Thijs (KNVB)
JO17-1: Jan Eising
JO15-3: Albert Zuring
JO11-2: Tijs Bazuin
JO11-4: Koen de Vries
JO8-1: leider

Na het afgelopen weekend weet ik het zeker…..hands moet bestraft worden; opzettelijk of niet. De willekeur waarmee momenteel deze spelregel uitgelegd wordt zorgt voor te veel irritaties en het daarbij horende gezeur. Zelfs een keeper kan strafbaar hands maken binnen zijn 16 meter gebied: een keeper mag een bewuste terugspeelbal niet met de arm/hand beroeren op straffe van een indirecte vrije trap. De “kuip” werd zondag tot twee keer toe bevoordeeld met toch twee duidelijke “hands” situaties. Om aan alle onduidelijk een einde te maken: hands altijd strafbaar, opzet of niet.

Afgelopen weekend in het pittoreske Meeden, onder de rook van Veendam, een wedstrijd mogen fluiten. Tegenstander was WEO uit het nog pittoreskere Woldendorp. Beide ploegen hadden vooraf een overeenkomst: ze hadden voor de winsterstop maar liefst 6!wedstrijden gespeeld. Ook hier was een hands gevalletje te bewonderen: na een minuut of vier werd een zeker doelpunt voorkomen door de bal met de hand uit het doel te slaan. Rood en een pingel. 1-0 voor Meeden, wedstrijd gespeeld denk je dan. Niets was minder waar deze middag WEO stroopte de mouwen op en sleepte een 1-3 overwinning uit het vuur. Een mooie sportieve wedstrijd op een bar slecht bijveld.

Niek Boerhof had wel eens aangegeven een wedstrijd te willen fluiten in geval van nood. Welnu zaterdag was ie aan de beurt. Dames 1 was zijn uitdaging, en dat is het geworden heb ik vernomen. Een oordeel over wat er allemaal gebeurt is kan ik niet geven, ik was immers niet aanwezig. Een citaat van onze voorzitter naar aanleiding van deze wedstrijd: “Respect was even niet aanwezig in deze wedstrijd. Respect is er zeker wel voor de duidelijkheid die de scheidsrechter bood voor de rest van deze wedstrijd”. Dankjewel Niek en alle andere FIT Boys scheidsrechters. Het is misschien niet de dankbaarste vrijwilligerstaak maar wel de mooiste, althans das mijn mening.

In Spanje hebben ze weer een nieuwe vorm van een fopduik bedacht: je loopt gewoon achter je tegenstander aan, buigt je hoofd en loop tegen de arm (elleboog) van je voorganger aan en laat je dan als een groot toneelspeler ter aarde storten. Het moet toch niet gekker worden……….

Albert Gerding
06-41104773