Van het Scheidsrechtersfront (230)

19 maart 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van dienst zaterdag 24 maart:
FB 2: Douwe Visser
FB 4: Jan Eising
ST VR2: Albert Zuring
FB 45+: Henk Booiman
JO19-2: Jan Postema
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-2: verschoven naar woensdag 21 maart, 19:00 uur: Johan Schutten (ovb)
JO13-2: Johan Schutten
JO13-3: Johan Boer
JO11-3: Joran Hulzebosch
JO9-1: leider

Kunstgras, ook wij krijgen kunstgras. Als scheidsrechter kom je nog es ergens, zo ook afgelopen weekend in het schitterende dorpje Vilsteren, iets ten zuiden van Ommen. Op zich opzienbarend dat zo’n, met alle respect, kleine club een prachtig kunstgrasveld heeft. Ook bij de vv Vilsteren is het sportpark geprivatiseerd met uitzondering van het kunstgrasveld, deze blijft eigendom van de gemeente. Dat de wedstrijd tegen Willemsoord met 6 – 0 werd gewonnen zal jullie waarschijnlijk een zorg zijn. Ook daar dus kunstgras, een mat van een kleine twee jaar oud. Prima veldje werd mij verteld voorafgaand aan de wedstrijd. En inderdaad, voor een scheidsrechter heerlijk om op te lopen. Maar toch……ook op dit veld tijdens de wedstrijd een aantal spelers met bebloede ledematen (spelregeltechnisch moet je betreffende spelers laten behandelen, bloed mag niet tijdens een wedstrijd, maar das dweilen met de kraan open: bij een volgende sliding is het weer mis). Een sliding was op dit veld dus niet zo’n goed idee. Ik weet wel op een kurkdroog grasveld kan een sliding ook slapeloze nachten opleveren, maar dat is meer uitzondering dan normaal. Kunstgras blijft toch iets met voors en tegens. Het raakt steeds meer ingeburgerd op de Nederlandse voetbalcomplexen, maar of het wel helemaal past bij de voetbalsport………ik heb mijn twijfels.

Voor de verbouwing van de kantine was er een heuse “zeurhoek”, een mooi hoekje om de wereld problematiek op te lossen, of om zo maar gezellig tegen elkaar aan te zeuren. Welnu de zeurhoek is al een poosje terug, en wel met persoonlijke kapstokken. Op maandagavond is er steevast een drie (soms vier of vijf) tal “zeurders” te vinden. Plaatselijke, nationale en wereldse zaken worden besproken. De meningen lopen nogal es uiteen maar de maandag erop zitten ze er weer. Op woensdagavond is de hoek eigenlijk te klein voor het aantal zeurders, de woensdag is een wat meer een ontspannen samenzijn zo lijkt het. Vooral teamuitstapjes zijn regelmatig onderwerp van gesprek, of het plannen van zo’n weekendje uit. Ook op zaterdag is het ook een zeer gewilde plaats aan de bar. Waarom zo gewild denk je dan, komt vast door de gezelligheid en het zeer bekwame personeel achter de bar. Bravo!

Zal het zaterdag dan eindelijk gebeuren: een voetbalzaterdag zonder dat er wedstrijden worden afgelast. Het zal wel eens tijd worden!

Albert Gerding
06-41104773