Allereerst de scheidsrechters van zaterdag:
JO15-3: Johan Boer
JO11-1: Bart Lutgers
JO11-3: Julian Stel
JO11-4: Leider

Wat was er veel te doen over de strafschop van Real Madrid. Het was gewoon duwen in het strafschopgebied, en omdat een beetje strafschop niet bestaat, dus wordt het een hele. Er zijn dan mensen die beweren dat het te “zwaar” is voor een strafschop, of dat het in de laatste minuut van de wedstrijd is en dat je dat Buffon niet aan kan doen. Dat zijn geen criteria bij het toepassen van de spelregels. Een overtreding is een overtreding. Vervolgens is er verbazing over de rode kaart van Buffon “hoe kun je een keeper van zijn statuur wegsturen” was een van de reacties. Tja, ik weet niet wat ie allemaal heeft gezegd tegen de arbiter van dienst, maar vast niet in de trend van “wat ben je toch een vervelende man”. Dit nog los van het feit dat je ten allen tijde van de scheids af moet blijven.

Afgelopen zondag mocht ik de topper fluiten tussen SVH en Zandhuizen (de club van oud trainer Ronald Bosma, hij is daar voorzitter). De nummer 1 tegen de nummer 2. Vijf gele kaarten verder stond er na 97 minuten 1-1 op het scorebord. Van die vijf gele kaarten was er maar eentje voor een voetbalovertreding. Drie voor het beledigen van een tegenstander (er zijn woorden de mijns inziens niet thuishoren op een voetbalveld en dat zeg ik steevast tegen de aanvoerders voorafgaand aan de wedstrijd), eentje voor iemand die in woord kenbaar maakte dat een tegenstander een gele kaart verdiende en dus eentje voor het testen van het tricot van de tegenstander; de kwaliteit bleek van uitstekende kwaliteit! Champions league of vijfde klasse overal komen emoties voor. Het is echter wel de toon die de muziek maakt en dan is het aan de scheids om te bepalen hoe vals de toon is.

De KNVB heeft het jaarlijkse duel tussen de Suriprofs en de ploeg die rechtstreeks promoveert naar de eredivisie omgedoopt in de ‘wedstrijd van de toekomst’. Beide ploegen testen op 12 mei in het stadion van Excelsior vijf mogelijke nieuwe spelregels. Het betreft de effectieve speeltijd (twee keer dertig minuten in plaats van twee keer 45 minuten), indribbelen bij een vrije trap, de intrap in plaats van ingooi, doorlopend wisselen en bij een gelijke eindstand shoot-outs in plaats van strafschoppen. Benieuwd hoe deze wedstrijd eruit komt te zien en wat de bevindingen zijn.

PSV is dus de terechte kampioen van Nederland, ze hebben de meeste punten. Alle PSVérs van harte! Zoals ik er tegen aan kijk heeft Ajax een geweldige deksel op haar neus gekregen. Een andere trainer aanstellen die het vervolgens op alle facetten minder doet als zijn voorganger. Weer een nieuwe dan maar? Opvallend was ook in Engeland Manchester City zonder te spelen kampioen is geworden. Stadgenoot United was zo vriendelijk om tegen de nummer laatst te verliezen. Niet de mooiste manier om kampioen te worden of zal de coach van United hier de hand in hebben???

Tot slot: an “de witte” Eising is een poosje uitgeschakeld, een spierscheuring houd hem een paar weken aan de kant. Jan een spoedig herstel gewenst!