Van het Scheidsrechtersfront (235)

28 april 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechter van de komende dagen:
Woensdag 2 mei:
3e: Jan Postema
JO19-1: Martina Boer

Zaterdag 5 mei:
4e: Jan Eising
JO17-1: Johan Schutten
JO15-2: Fedde Boerhof
JO11-2: Julian Stel

Dinsdag 8 mei:
VR1: Johan Schutten

Een voetbalwedstrijd voor de jeugd moet volgens mij voor het grootste gedeelte uit plezier bestaan. Ik weet wel dat naar mate de leeftijd vordert en het niveau waarop de jeugd speelt stijgt ook de prestatie om de hoek komt kijken, en dan kan het plezier op de tweede plaats komen. Neem daarbij de tv beelden van voetbalwedstrijden met daarin omsingelingen van scheidsrechters na een (al dan niet discutabele) beslissing en de gedragingen (denk aan fopduiken, simuleren van blessures) van de idolen van deze jeugdspelers en het gezegde “goed voorbeeld doet goed volgen” wordt vervolgens door menig jeugdspeler in de praktijk gebracht. Met soms vervelende gevolgen. Zo ook afgelopen zaterdag bij de wedstrijd van 15-1. Volgens mij wil niemand dat een wedstrijd zo ten einde komt…..Hopelijk hebben alle betrokkenen ervan geleerd!

Afgelopen weekend mocht ik de wedstrijd Dalen 2 – sc Erica 2 fluiten om 10 uur in Dalen, althans dat dacht ondergetekende en ook Dalen 2. Om kwart voor 10 nog geen Ericaan te bekennen, dan maar es bellen. Wat bleek, in Erica was het zelfde tafereel gaande….en toch stond in mijn KNVB wedstrijd app de wedstrijd Dalen 2 – sc Erica 2…maar wel te spelen op het sportpark te Erica. Achteraf was deze wedstrijd tijdens een van de winterse weekenden afgelast te Dalen en om niet een nog grotere achterstand van gespeelde wedstrijden op te lopen is destijds in onderling overleg besloten de wedstrijd op het kunstgras op Erica te spelen. Echter de KNVB ging over tot een algehele afgelasting en de wedstrijd bleef als “thuiswedstrijd” in Erica in de KNVB systemen staan. Dus dan maar op naar Erica alwaar met een uur vertraging de wedstrijd alsnog van start ging. Dalen 2 won de “thuiswedstrijd” met 1-0 en blijft koploper in de reserve 1e klasse. Over drie weken is de “return” en speelt Erica thuis in Dalen. Hopelijk kijken de arbiter van dienst, en ook Dalen 2, dan wel goed in hun digitale administratie!

De naam champions league is mijns inziens niet meer de juiste benaming voor het prestigieuze Europese voetbaltoernooi. Vroeger, toen de doelpalen nog vierkant en van hout waren, was er de Europcup 1 (de kampioenen), de Europacup 2 (de bekerwinnaars) en de Europacup 3 (de nummers 2 en 3 van de landencompetities). Erg overzichtelijk en duidelijk vooral. Wellicht wordt het tijd voor 2 aparte Europese competities, die van grote en kleine voetballanden en dan bedoel ik wat geld betreft.

Komende weken zijn er ook regelmatig doordeweeksewedstrijden (mooi woord voor scrabble) te bewonderen op Noord/West. Ook dan staan de FIT Boys verenigingsscheidsrechters voor jullie klaar! En ook al die andere vrijwilligers vanzelfsprekend, alhoewel vanzelfsprekend???

Albert Gerding
06-41104773