Van het Scheidsrechtersfront (238)

20 mei 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor deze week:

woensdag 23 mei:
JO17-1 Douwe Visser
VR2: Johan Schutten

zaterdag 26 mei:
VR1: Johan Schutten
VR2: Albert Zuring
FB2: Albert Gerding
FB4: Jan Eising
JO19-2: Jan Postema
JO13-1: Rene Broekman
JO13-2: Johan Boer
JO11-3: Julian Stel
JO9-1: leider

Ook komend seizoen is ons vlaggenschip weer in de 3e klasse te bewonderen. Een zwaar bevochten 2-1 overwinning op FDS bracht het punten totaal op 29 en is genoeg om ook volgend jaar weer derde klasser te zijn. Scheidsrechter van dienst was eerlijk na afloop en had twijfels over zijn beoordelingen bij enkele situaties. Hij voelde zich daar niet prettig bij. Bijzonder was de begripvolle reactie van een van de leiders van FDS. FDS is door deze uitslag immers veroordeeld tot de nacompetitie. Al pratend was de reactie ook weer niet zo bijzonder; wat bleek hij is zelf ook scheidsrechter. Hij als geen ander kon zich verplaatsen in de gevoelens van de scheidsrechter van dienst.

Eindelijk is het zover: de provincie Drenthe komt het komende seizoen uit in de Eredivisie. De rood/witten uit Emmen hebben het geflikt. Tijdens het tweeluik tegen de Spartanen uit Rotterdam mochten de Emmenaren niet klagen over de arbitrage en dan met name de videoscheids. Was het in Emmen het verkeerde beeld dat naar de scheids van dienst werd gestuurd, nu was het volgens de videoscheids van dienst “te licht voor een strafschop”. Bijzonder: het is een strafschop of niet. Een beetje strafschop bestaat inderdaad niet. Maar goed de selectie en “aanverwante artikelen” van de v.v. Emmen werden zondag j.l. door, naar schatting, 15.000 supporters toegezongen op het plein voor Wildlands. Nu maar hopen voor de v.v. Emmen dat een deel van deze mensen ook een seizoenkaart aanschaffen en dat het wekelijks ruim 8.000 toeschouwers mag begroeten. De eerste divisie is met ploegen als NEC, FC Twente, Roda JC en Sparta een leuke divisie geworden, nu maar hopen dat ze die 2e elftallen er uithalen…….

Nog enkele weken en de grote vakantie breekt aan. Persoonlijk vind ik het wel lekker: een paar maanden geen fluitverplichtingen.

Albert Gerding
06-41104773