Van het Scheidsrechtersfront (241)

17 september 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsen van a.s. zaterdag:
2e: Albert Gerding
VR1: Johan Boer
JO19-1: Douwe Visser
JO17-2: Jan Postema
JO15-2: Joost van het Reve
JO13-1: Ander van Dijken
JO11-2: volgt

Van het scheidsrechters front 241
A.s. woensdag is eigenlijk de officiële start van samenwerking tussen de beide Beiler voetbalverenigingen. Maar afgelopen weekend was de eerste samenwerking al te zien op Noord-West. Beilen JO15-1 was tot vrijdag scheidsrechterloos, en na wat appverkeer was het zo geregeld. Johan Schutten even gevraagd hoe het gegaan was, zijn reactie: “prima, ik kreeg ook nog een Merci na afloop”. En het is nog eens niet de week van de scheidsrechter.

Helaas kreeg JO19-1 later die vrijdagmiddag te horen dat hun scheidsrechter op het laatste moment moest afzeggen…en niemand om hem te vervangen. Dan kom je voor het dilemma: haal je de FIT Boys scheids terug van Beilen JO15-1? Uiteindelijk heeft leider Tim Seubring Dirk van Faassen bereid gevonden de wedstrijd te leiden. Volgens de berichten heeft hij het prima gedaan en hopelijk smaakt dit naar meer en heeft de commissie er een arbiter bij…..

Begin oktober is het weer de week van de scheidsrechter, het moment om even net wat meer aandacht te schenken aan de scheidsrechter van dienst. De week van de scheidsrechter komt er weer aan. De week van de scheidsrechter is een sport breed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Dit jaar is de week van de scheidsrechter 6 t/m 14 oktober. Zonder deze duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om elk weekend ruim 1,2 miljoen voetballers en supporters te laten genieten van voetbal. Uiteraard willen cvv Fit boys en vv Beilen hier ook aandacht aan besteden. Bij alle thuiswedstrijden op 6 en 7 oktober willen wij de scheidsrechters, als blijk van waardering, een traktatie aanbieden.

Het zou natuurlijk mooi zijn als de teams ook zelf hun waardering uitspreken voor de scheidsrechter bij hun eigen wedstrijden. Dit kan heel simpel door na de wedstrijd de scheidsrechter een hand of een kleine attentie te geven. Wij roepen daarom de leiders, trainers en spelers op om hier deze weken aan te denken.

Woensdag a.s. de 19e dus de officiële aftrap voor de nieuwe scheidsrechterscommissie van de beide Beiler voetbalverenigingen. We hopen op veel (jeugd) leiders en (jeugd) trainers en scheidsrechters. We realiseren ons dat de woensdag voor FIT Boys nu niet de ideaalste dag is om zoiets te organiseren. Vrijdag was natuurlijk een betere optie geweest maar dan is het voor een betaald voetbal scheidsrechter onmogelijk om aanwezig te zijn daar zij in de loop van de week hun aanstellingen krijgen.

Allen veel succes en plezier gewenst komende zaterdag als het seizoen 2018/2019 echt van start gaat.

Albert Gerding
06-41104773