Van het Scheidsrechtersfront (242)

22 september 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van a.s. zaterdag 29 september:
VR2: Fedde Boerhof
FB 3: Jan Eising
JO17-1: Jan Postema
MO15-1: Johan Schutten
JO13-2: Andre van Dijken
JO12-1: Maarten Paping
JO9-1: leider
JO8-1: leider

Van het scheidsrechters front 242
Vorige week woensdag de aftrap van de gezamenlijke commissie. In de kantine van vv Beilen werd de commissie officieel geïnstalleerd door de overhandiging van het boekwerk met daarin de uitgangspunten van de samenwerking aan beide voorzitters. Johan Boer dankte de mensen die zich hebben ingezet om dit nieuwe samenwerkings initiatief leven in te blazen. De FIT Boys scheidsrechters werden verrast met nieuwe tenues. Ouderwets zwart met oranje accenten. Greetje Hulzebosch, Jan van Driel en Maurits Beuling werden in de bloemetjes gezet vanwege hun medewerking aan het tot stand brengen van de samenwerking. Vervolgens kreeg Jochem Kamphuis het toneel (bekend en verantwoordelijk voor het afgekeurde doelpunt van Engeland tegen Spanje in de 89e minuut enkele weken geleden). Met beelden van hemzelf (en dan niet alleen de goede) nam hij de aanwezigen mee in het leven van een betaald voetbal scheidsrechter. De VAR, de vijfde en zesde man, alles kwam aan bod tijdens de anderhalf uur dat Jochem aan het woord was. dat het leven van een scheidsrechter niet altijd over rozen gaat is wel gebleken. Het was een zeer geslaagde avond, al viel de belangstelling van leiders en trainers aardig tegen. Een gemiste kans om meer uitleg te krijgen over de spelregels…..want ik wist niet dat je een vrije trap voor buitenspel op eigen speelheft kan krijgen!

De samenwerking kwam zaterdag wel op een zeer bijzondere manier tot uiting……Twee scheidsrechters kwamen elkaar tegen in de wandelgangen van Noord/West. “Potverdorie, ben ik m’n kousen vergeten” was de reactie van de ene “Geen nood die heb ik wel” was de reactie van de andere. En zo vertrok een Beilen scheids met FIT Boys kousen richting de groene velden.

De kop is eraf, en eigenlijk is er niets veranderd, helaas zag ik na afloop van de dameswedstrijd dat handen werden geweigerd, zag ik de aanvoerder van Barcelona de uitgestoken hand van de scheidsrechter weigeren, zag ik een speler van de eredivisie zich enorm aanstellen. Schijnbaar is het voetbal in die 2 keer drie kwartier belangrijker dan wat dan ook.

Zondag jl de wedstrijd tussen Uffelte en Diever/Wapse mogen fluiten; het leek wel een FIT Boys reünie. Beiden teams worden getraind door ex FIT Boys 2 trainers. Henk Everts bij Diever/Wapse en Aaldert Hendriks bij Uffelte. Laatstgenoemde ging, zij het ietwat onterecht, met de drie punten aan de haal.

Albert Gerding
06-41104773

Kijk hier de beelden van de wedstrijd Uffelte – Diever-Wapse met dank aan RTV Drenthe, Onze Club: