Van het Scheidsrechtersfront (248)

11 november 2018
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van komende zaterdag 17 november:
VR2: Fedde Boerhof
FB 2: Jan Eising
FB 3: Jan Postema
JO17-1: Johan Schutten
JO13-1: André van Dijken
JO13-2: Joost van het Reve
JO12-1: Albert Zuring
JO9-1: leider
JO8-1: leider

Afgelopen zaterdag op uitnodiging van mijn buurman op bezoek geweest bij de nieuwe “trots van het noorden”, de betaald voetballers van Emmen op de Oude Meerdijk. Daar was ik getuige van een historisch moment: de eerste thuisoverwinning van Emmen in de Eredivisie. De buurman had twee kaarten welke ons bracht in het vak van de zgn. harde kern van Emmen. We kregen het advies mee niet voorin het vak te gaan staan; bij een eventueel doelpunt van Emmen zou je je dan wanen bij een concert van Normaal. En inderdaad twee keer vloeide het bier rijkelijk en niet in de kelen. Het moet gezegd, die gasten maker er wel een mooi sfeertje van, maar maak het liever van afstand mee. De 2-0 overwinning was meer dan terecht. De andere “trots van het Noorden” deed ook goede zaken en dat nog wel tegen aartsrivaal Heerenveen. We kunnen trots zijn!

Afgelopen vrijdag zou het kunstgrasveld dan officieel geopend worden, de kaartavond werd ervoor verzet, middels een wedstrijd tussen de beide vlaggenschepen. Pijntjes bij beide teams deed de happening echter geen doorgang vinden…… Diezelfde pijntjes waren waarschijnlijk ook de oorzaak van de minimale bezetting van de selecties (zijn zij niet de vaste bespelers van dat veld?) tijdens het tegelleggen rondom het hoofdveld afgelopen zaterdag. Bijzonder teleurstellend. Hulde aan de mensen die er wel waren. Voor wat betreft de openingswedstrijd: nu maar een datum prikken met een wedstijd tussen twee jeugdteams van beide verenigingen!

Afgelopen week weer bij elkaar gezeten als gezamenlijke scheidsrechterscommissie. Ondanks het feit dat we weten dat het een “moeilijke bevalling” gaat worden, willen we in Beilen een verenigingsscheidsrechterscursus organiseren. Een oproep via de diverse media is doorgaans niet erg succesvol. Persoonlijke benadering schijnt de beste manier te zijn. Dus…. het kan maar zo zijn dat je persoonlijk benaderd wordt de komende weken. En kijk eens waar het toe kan leiden: Martina Boer werd uitgenodigd als 4e official bij een heuse interland tussen Nederland MO19 en USA MO19, foto’s zijn via de FIT Boys site te bewonderen.

Over twee weken de 250e uitvoering van dit schrijfsel. Voor dit bijzonder moment is er weer een gast uitgenodigd om de invulling voor zijn of haar rekening te nemen. In navolging van Eric Braamhaar, Martin Datema, Jan van Driel, Jan Hooge zal ……………………..de 250e verzorgen. Nog twee weekjes geduld. Woord van dank weer aan al die scheidsrechters die zaterdag j.l. weer actief zijn geweest!

Albert Gerding
06-41104773