Van het Scheidsrechtersfront (249)

17 november 2018
de Webmaster

De scheidsrechters van zaterdag 24 november:
FB 4: Jan Postema
JO19-1 Joost van het Reve
JO17-2: Albert Zuring
JO15-2: Fedde Boerhof
JO15-1: Jan Eising
JO11-1: volgt
JO11-2: volgt

In de afgelopen editie van dit schrijfsel had ik het over de werkzaamheden rondom het hoofdveld. Ik uitte daarin mijn teleurstelling dat er van beide vlaggenschepen maar weinig helpers waren. Een van de groen gele leiders, zelf wel aanwezig en heeft z’n beste beentje voor gezet, reageerde dat velen met geldige redenen afwezig waren. Voor deze en alle andere rechtmatig afwezigen mijn excuses. Laten we het maar zo zeggen dan: wie de (hand)schoen past trekke hem aan!

Vorige week ook even de eerste stappen van Martina in het internationale voetbal aangehaald. Maar ook “onze” scheidsrechter Rene Broekman, tevens gewaardeerd lid van de scheidsrechterscommissie, heeft al een mooie carrière achter z’n naam staan. Zo was hij onder andere actief in de eredivisie damesvoetbal en hoofdklasse heren. Momenteel is hij nog actief op 1e en 2e klasse niveau. Voordeel op dat niveau is dat je (heel vaak) neutrale assistenten toegewezen krijgt. Menig verslag welke ik lees op tweenul zijn de club assistenten onderwerp van gesprek. Schijnbaar zitten de verslagleggers in kwestie steeds op 1 lijn met de verdedigers om de situatie te beoordelen. Ook tijdens wedstrijden hoor je regelmatig de keeper of laatste man roepen dat ze op een lijn liepen. Deze mensen adviseer ik wel eens de cursus te gaan volgen…..mensen die het van zo’n positie kunnen beoordelen daar heeft de KNVB gebrek aan! Natuurlijk zitten er puntenpakkers tussen en daar kun je als scheidsrechter niet zoveel aan doen, je kunt nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Als ze daar gelukkig van worden moeten ze er vooral mee doorgaan denk ik dan.

Volgende week dus de 250e met een speciale schrijver(ster). Het is een plaatsgenoot(e) van wie je regelmatig stukjes proza op de diverse media kan tegenkomen. Ik ben benieuwd naar de inbreng.

Albert Gerding
06-41104773