Van het Scheidsrechtersfront (256)

4 februari 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 9 februari:
ST VR2: Andre van Dijken
FB 3: Jan Eising
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-1: KNVB
JO13-2: Albert Zuring
JO10-1: Leider
JO08-1: Leider

Wegens omstandigheden heeft Sandra Zohlandt de gezamenlijke scheidsrechterscommissie verlaten. Sandra was de planster voor de vv Beilen voor wat de zaterdag betreft. We danken Sandra voor de positieve bijdrages tijdens het ontstaan van de samenwerking en het meedenken om de arbitrage op Noord/West op peil te houden. Er is dus nu een vacature……info via onderstaand telefoonnummer

De vroegere grensrechters heten al enige jaren nu assistent-scheidsrechters. De naam zegt het al, het zijn dus assistenten van de scheidsrechter van dienst. De scheidsrechter van dienst loopt in nagenoeg alle gevallen in een tenue en of trainingspak. Naar mijn mening lopen assistent scheidsrechters nog te vaak in hun gewone “kloffie” langs de lijn. Even een trainingspakje aantrekken kost nu toch ook niet zo veel moeite, toch? Komt wel zo sportief en betrokken over!

En alweer is een elftal niet blij met de arbitrage, tegen Alcides werd een schwalbe beloont met een strafschop, zo is in een verslag te lezen. De arbiter heeft het gedaan, dat is op zich ook zo. Hij heeft, zo neem ik aan, op basis van zijn waarneming een voor hem juiste beslissing genomen. Maar is in deze niet de “stervende zwaan” de schuldige, daar hoor ik niemand over. Dat zal dan wel bij het spelletje horen. Als dat dan zo is mekker dan niet zo als de scheids van dienst zo’n toneelstukje verkeerd beoordeelt!!

De VAR blijft in het betaalde voetbal voor ophef zorgen, Dikkie blijft maar mopperen…, Fortuna Sittard had volgens mij reden tot mopperen, als de overtreding van PSVér Malen geen rood is, wat dan wel? Krijgt de trainer van Groningen dan toch gelijk??

Komende weekend zal het dus weer, ijs en weder dienende, een drukte van belang zijn op sportpark Noord/West. Zestien wedstrijden voor zaterdag staan op het programma en twee op zondag. Het “Beiler” scheidsrechterskorps staat voor jullie klaar!

Afgelopen week zijn we als commissie bij elkaar geweest, vast agendapunt is steeds weer de vraag hoe kunnen we het korps uitbreiden? Wetend dat het wel een uitdagende vorm van vrijwilligerswerk is…..We hebben besloten om ergens in oktober een scheidsrechters cursus voor verenigingsscheidsrechter te gaan organiseren . We zullen ook omliggende verenigingen vragen deelnemers aan te leveren. De investering in tijd: 4 avonden van ongeveer 3 uur. De financiële investering komt voor rekening van de verenging. Dus ben je 14 jaar op ouder en lijkt het je wel wat: laat wat van je horen!

Voor diegene die zich hebben opgegeven voor a.s. woensdag, de avond met Bas Nijhuis bij de v.v. Beilen, de aanvang is 19.30 uur!

Albert Gerding
06-41104773