Van het Scheidsrechtersfront (257)

11 februari 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 16 februari:
VR1: Fedde Boerhof
FB2: Albert Gerding
FB4: n.n.b.
JO19-1:Joost van het Reve
JO17-2: Albert Zuring
JO13-1: Sander Wubs
JO11-1: leider
JO8-1: leider

Vorige week woensdag waren veel scheidsrechters aanwezig bij een door de sponsorcommissie en de “vrienden van Beilen” van de vv Beilen georganiseerde (sponsor)avond. Helaas moest Bas Nijhuis op het allerlaatste moment afzeggen wegens privé omstandigheden. Dit was erg jammer voor de aanwezige arbiters. In Wim Kieft en aangever Evert ten Napel, wie kent ze niet, waren twee waardige vervangers geregeld. Het levensverhaal van Wim Kieft liep als rode draad door de avond heen. Een bijzonder verhaal waaruit bleek dat je sommige “geneugten van het leven” beter kan laten staan. Een uitvoerig verslag van de avond is geschreven door Jan Dijks en te vinden op de site van de vv Beilen. Namens de scheidsrechters dank voor de uitnodiging en de perfect georganiseerde avond!

Dus als je uitglijd en in je valpartij een tegenstander meeneemt dan is het geen overtreding…..ik voorzie in de toekomst nieuwe toneelstukjes. Trek je iemand aan het shirtje dan is het te licht voor een strafschop……Zelfs met tig camera’s blijft het mensenwerk. Persoonlijk vond ik beide een strafschop. Toch blijft de VAR een goed hulpmiddel, in Engeland, nog VAR loos, werd de bal als een volleerd kaatser uit het strafschopgebied gewerkt en uit de daarop volgende aanval gescoord. Geen pingel en een doelpunt voor het team van de dader. Zelfs in Nederland had de VAR (hopelijk/waarschijnlijk) ingegrepen.

Woensdag vertrekt voor drie dagen scheidsrechter Martina Boer naar Portugal om aldaar op uitnodiging van de KNVB een internationaal toernooi voor meisjes onder 16 te fluiten. Deelnemende landen: Portugal, Duisland en Schotland. Er gaan 3 scheidsrechters en 4 assistenten naar Portugal, alsmede 2 KNVB begeleiders. Waarschijnlijk zal Martina bij drie wedstrijden als assistent scheidsrechter optreden. Opvallend is dat Martina als enige geen zogenaamde FIFA badge heeft. Misschien na het toernooi wel! Succes met deze mooie ervaring en vooral veel plezier daar in Portugal!

Mooiste sportmoment dit weekend was volgens mij de overwinning van Ireen Wüst op de 1500 meter. Een overwinning die ze opdroeg aan haar vriendin en collega Paulien van Deutekom die op 27 jarige leeftijd overleed aan kanker. Zoiets wetende dan is het toch onvoorstelbaar dat het woord kanker zo vaak te horen is op de voetbalvelden (en niet alleen daar)…….

Albert Gerding
06-41104773