Van het Scheidsrechtersfront (258)

18 februari 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechter voor de komende twee weken:

Zaterdag 23 februari
JO19-1: Douwe Visser

Zaterdag 2 maart:
VR2: Johan Schutten
JO15-1: Joost van het Reve
JO13-1: Jan Eising

De komende twee weken staan er als gevolg van de schoolvakantie maar een handvol wedstrijden op het programma. Net als de voetballers hebben ook sommige scheidsrechters last van pijntjes en komt een kleine voorjaarsvakantie wel goed uit. De kans is aanwezig dat de scheidsrechtersloopbaan voor Jan Postema ten einde is. Zijn rug speelt hem dusdanig parten dat fluiten er niet (meer) inzit momenteel. Jan sterkte met je gezondheid, en je weet: Noord/West is er voor je!

Afgelopen zaterdag was de nood bij FIT Boys door diverse omstandigheden zo hoog dat Gerald van Driel (ook KNVB scheidsrechter) genegen was om FIT Boys JO19-1 te fluiten. Dank daarvoor! Een gevolg van de samenwerking tussen beide Beiler clubs.

Vanmorgen (maandag) las ik in een van de media een reactie van Tadic over de Nederlandse eredivisie en dan met name over de zes kunstgrasvelden. Na een wedstrijd op kunstgras moet ie een dag of drie langer herstellen dan van een wedstrijd op gewoon gras, overal last van. ”Het is een schande voor de eredivisie” en “in alle topcompetities wordt op gewoon gras gevoetbald” zo liet hij optekenen in de Telegraaf. Dat zal wel kloppen maar is de eredivisie een topcompetitie? Voor het hele rechter rijtje is het schrapen voor wat de financiën betreft. En dan is kunstgras een uitkomst. En als ik mij niet vergis speelt ook Ajax voor een deel op kunstgras in de Johan Cruijff Arena….Natuurlijk spelen die zes clubs liever op gewoon gras, en sommigen gaan ook weer terug naar gewoon gras, maar dat houdt waarschijnlijk wel een selectiespeler minder in.

Zoals gememoreerd, de komende twee weken maar een handvol wedstrijden, wel jammer gezien de weersverwachtingen. Maar goed we kunnen de KNVB niet overal de schuld van geven. Wel van een volledig programma aan het begin van een vakantie met als gevolg dat een aantal wedstrijden geen doorgang konden vinden…….

Voor diegenen die de vakantie elders doorbrengen: geniet ervan!

Albert Gerding
06-41104773