Van het Scheidsrechtersfront (263)

1 april 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 6 april:
VR2: Johan Schuttten
JO19-1: n.n.b.
JO17-2: Joost van het Reve
JO15-1: Johan Koster
JO13-1: Albert Zuring
JO12-1: Maarten Paping
JO11-1: n.n.b.
JO10-1: leider
JO9-1: leider

Ajax tegen PSV, volgens de kenners de sleutelwedstrijd voor de huidige competitie. Volgens mij staat PSV nog steeds twee punten voor, maar goed een spektakel werd het wel. Met, en daar is ie weer, de VAR in de hoofdrol. Afgelopen zondag nog een bijzonder gevalletje: na de interventie van de VAR bij de strafschop voor Ajax werd ook de gegeven gele kaart ingetrokken, immers de speeltijd tussen de overtreding en het ingrijpen van de VAR is eigenlijk niet gespeeld. Zou dat ook voor rode kaarten gelden?

Ondanks het korte leven van de VAR kan er al een avond vullende aflevering van “in de hoofdrol” gemaakt worden. Naarmate de tijd verstrijkt worden steeds meer mensen steeds meer fan van de VAR, zelfs onder de kritische deskundigen op de nationale televisie. Zonder VAR was er hoogstwaarschijnlijk een ander verloop van het kampioenschap gekomen.

Dat zo’n belangrijke wedstrijd op het veld emoties los maakt lijkt me niet meer dan logisch. Maar dat lijkt me geen vrijbrief om dat elke beslissing van de scheids van dienst aan te vechten. Regelmatig komen spelers van alle uithoeken van het veld aangevlogen, ik vraag mij af of ze tijdens de wedstrijd ook zo hard lopen, om de scheids op andere gedachten te brengen.

Volgend jaar hebben ze enkele nieuwe spelregels in de pijplijn, er is er nog wel eentje: alle spelers blijven minimaal 10 meter bij de scheids vandaag met uitzondering van de aanvoerder op straffe van een gele prent. Dan is er ook nog het juichen na een doelpunt, het lijkt vaak wel of ze de wereldtitel gewonnen hebben met alle dwaze gebaartje van dien. 30 seconden na een gescoord doelpunt aftrappen, denk dat ze dan wel op tijd terug zijn.

Voor komende zaterdag is het weer passen en meten met maar liefst 22 wedstrijden op Noord/West. Zoals de vlag er voor wat betreft FIT Boys erbij hangt zoeken we nog scheidsrechters voor 15-1 (10.45 uur) en 11-1 (10.15 uur). Gezocht dus vrijwilligers in de vorm van scheidsrechter. Info via onderstaand telefoonnummer. Hoe was het ook al weer: zonder scheids geen wedstrijd!

Albert Gerding
06-41104773