Van het Scheidsrechtersfront (268)

13 mei 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor de komende 1,5 week:
woensdag 15 mei:
JO13-2: Johan Schutten

zaterdag 18 mei:
VR2: Johan Schutten
JO17-1: Aljon Stahlmecke
JO15-1: Albert Gerding
JO15-2: Albert Zuring
JO13-1: Maurits Beuling
JO11-1: leider
JO9-1: leider
JO8-1: leider

woensdag 22 mei:
JO15-2: Andre van Dijken
JO17-1: Joost van het Reve

Afgelopen zaterdag viel mij iets bijzonders op tijdens de wedstrijd van het tweede. De keeper van de tegenstander had een nogal opvallende kussens rondom zijn heupen. Dat er valbescherming in keepersbroeken zit is normaal maar de dikte van deze kussens was nogal fors, ik denk toch wel een centimeter of 10. Bij navraag bleek dat de beste man geopereerd was aan beide heupen en op deze wijze kon hij nog deelnemen aan het edele voetbalspel. De vraag die bij mij opkwam was ‘mag dit volgens de spelregels’? Hij maakt zich op deze wijze op een kunstmatige manier extra breed. Ik zou het niet weten of het toegestaan is of niet. Zo ook een voorval in een door mijzelf gefloten wedstrijd. Na een minuut of tien zag ik een speler die zijn scheenbeschermer niet goed in de sok gestopt had en uitstak, althans dat dacht ik te zien. Tijdens een dood spelmoment hem erop gewezen, wat bleek tot mijn verbazing…zijn ene been was een centimeter of 20 korter en speelde met een prothese, zijn uitstekende scheenbeschermer was zijn eigen voet! Of dit ook mag…..ik zou het net weten. Het was wel opmerkelijk te zien dat deze jongeman zo goed “uit de voeten” kon met zijn prothese.

Voor de scheidsrechters al enkele data voor het komende seizoen: op 30 augustus organiseert COVS HZOD, dit is een scheidsrechters belangenvereniging uit Emmen en omstreken, een soort van aftrapbijeenkomst voor alle (club)scheidsrechters uit de regio Midden Drenthe. De organisatie is dus in handen van bovengenoemde vereniging. De scheidsrechterscommissie van de vv Beilen en FIT Boys (SCBF) wil graag hieraan meewerken. Deze zal worden gehouden in de kantine van de vv Beilen.

Op 4 oktober willen we graag als SCBF alle scheidsrechters en (jeugd)leiders van beide verenigingen uitnodigen voor een bijeenkomst om het seizoen af te trappen. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de kantine van de cvv FIT Boys.

In de maanden oktober/november willen we graag een scheidsrechters cursus in samenwerking met de KNVB organiseren. Ook scheidsrechters die nu wel fluiten maar nog geen cursus hebben gehad nodigen we van harte uit!

Gisteravond was heen en weer geschakeld tussen de diverse praatprogramma’s over de miljoenen business genaamd voetbal. De vele miljoenen hebben daar de voorkeur. De wereldprestatie van Emmen werd in een bijzin genoemd. Het campingelftal, en met 95% Nederlanders, heeft het toch maar mooi gered en op eigen kracht. Petje af! De run op seizoenkaarten kan beginnen.

Albert Gerding
06-41104773