Van het Scheidsrechtersfront (269)

20 mei 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters tot en met woensdag 29 mei:
Woensdag 22 mei:
JO17-1: Andre van Dijken
FB 3: Berjon Groenink
FB 2: Albert Gerding

Zaterdag 25 mei:
VR1: Albert Gerding
FB 4: n.n.b.
JO12-1: leider
JO10-2: leider

Woensdag 29 mei:
JO15-2: Albert Gerding

Wel leuk om te vernemen dat deze “stukjes proza” ook buiten onze spreekwoordelijke verenigingsmuren gelezen worden. Op het voetbalcomplex te Diever alwaar de combivereniging Diever/Wapse om de twee maanden hun wedstrijden afwerkt, de andere twee maanden vinden deze plaats in, je raad het al, Wapse, werd ik aangesproken door een trainer die mij aan een kruisverhoor onderwierp over stukje nummer 268. Ook de aanwezigen in de bestuurskamer na afloop van de door Diever/Wapse verloren wedstrijd tegen Kuinre (2-3) konden geen antwoord geven of in beide gevallen de spelregels overtreden worden. Kan me voorstellen dat nu niet iedereen weet waar dit over gaat, welnu lees dan even het stukje van vorige week! Henk, succes met je club daar in Diever en Wapse, of is het Wapse en Diever….

Bijzondere fenomenen vinden plaats tijdens het edele voetbalspel. Veel van deze fenomenen maken het voetbalspel echter niet edeler. Neem nu het teruggooien of terugschieten van de bal naar de tegenstander. Ogenschijnlijk is het bijzonder lastig en “not done” om de bal netjes bij je tegenstander te bezorgen. Wat zie je soms bezopen taferelen op de buis (en ook op de amamteurvelden) en met welk doel vraag ik mij dan af. Dan is er ook het veinzen van zeer ernstige blessures. De “doorrolacademie” is door iedereen cum laude afgesloten zo lijkt het. Het hoort er allemaal bij is dan een veel gehoorde opmerking; het zal…….

De Champions league is, zo doet de naam vermoeden, de competitie van en voor landskampioenen. Dat vermoeden lijkt niet juist. Zelfs al heb je een derde van je wedstrijden verloren in de competitie, eindig je als derde met een straatlengte achter de kampioen dan nog doe je mee aan de competitie van de kampioenen en miljoenen. Met maar drie nederlagen, en kampioen, in een klein voetballand ben je veroordeeld tot diverse voorronden. Zal er ook wel bij horen….
Na komende zaterdag zit het voetbalseizoen 2018/2019 er voor de meesten al weer op. Ook de scheidsen kunnen dan genietend van een welverdiende vakantie. Voor komende zaterdag zoek ik nog een scheidsrechter voor de niet onbelangrijke wedstrijd van FIT Boys 4, aanvang 14.30 uur.

Albert Geriding
06-41104773