Van het Scheidsrechtersfront (274)

9 september 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van dit weekend:
VR1: Johan Schutten
JO19-1: Joost van het Reve
JO17-1: André van Dijken
JO15-1: Albert Gerding
JO13-2: Johan Boer
JO12-1: Maarten Paping

Het was goed te zien dat Jan Postema afgelopen zaterdag weer op Noord/West aanwezig was! Na maanden van ellende is zijn herstel dusdanig dat hij een bezoek aan Noord/West eindelijk weer aankon. Nu hopen dat het herstel ook doorzet!

Jan Eising en Douwe Visser zijn tijdelijk door een blessure niet inzetbaar. De blessure van Jan is tijdens de training opgelopen. En niet bij name te noemen speler met rood haar kwam door zijn tomeloze inzet nogal hard in aanraking met de ribben van Jan. Nu Jan dus enige tijd uitgeschakeld is moet dan niet de “dader” zijn taak als scheidsrechter overnemen?

Hands blijft een bijzondere spelregel in het voetbalspel. Aanvallend is het nu geen probleem meer….althans als de arbiter van dienst het kan zien. Hands is hands of het nu opzettelijk is of niet. Verdedigers daarentegen moeten wel blijven opletten, zoals het Nederlands elftal ook ondervond afgelopen weekend. Ik denk, en mag er toch vanuit gaan, dat als de VAR aanwezig was geweest de penalty geen doorgang had gevonden. Vraagje: welke spelhervatting moet er dan plaatsvinden? Wel vreemd trouwens dat er nog wedstrijden, internationale nog wel, zonder VAR worden gespeeld.

Vrijwilligers voor een vereniging zijn onmisbaar en noodzakelijk. Onlangs sprak ik met iemand van middelbare leeftijd van een naburige vereniging, ook daar het probleem van teruglopende vrijwilligers. Vooral de jongere leden laten het afweten melde hij. Tijdens een interne discussie bracht hij een opmerking te bedde welke tot nadenken dwong. Als wij als “oud gedienden” er niet aan beginnen en/of de handdoek in de ring gooien is dat zeker geen goed voorbeeld voor onze jeugdige leden.

Over vrijwilligers in de rol van scheidsrechter gesproken: graag maak ik jullie nog attent op de bijeenkomst van vrijdag 20 september, iedereen die er over denkt om wedstrijden te gaan leiden wordt hier zeer van harte uitgenodigd. We zullen dan vertellen wat er van een scheidsrechter verwacht wordt op een wedstrijddag. Vanuit HHCombi is al interesse getoond. Aanvang 19.30 uur.

Albert Gerding
06-41104773