Van het Scheidsrechtersfront (275)

16 september 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van deze zaterdag:
FB 4: Johan Schutten
JO19-1: Andre van Dijken
JO15-1: Jan Eising (ovb)
JO15-2: Albert Zuring
JO13-2: Johan Boer
JO11-1: Paul Nap
JO10-1: Bart Lutgers

Komende vrijdagavond om half acht nodigen we als gezamenlijke scheidsrechters commissie alle mensen uit die er over nadenken de vrijwilligerstaak van scheidsrechter m/v op zicht willen gaan nemen. Ervaringsdeskundigen zullen dan met de gegadigden in gesprek gaan wat het (verenigings)scheidsrechtersvak nu allemaal inhoud. Wat wordt er van je verwacht en wat kun jij verwachten. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de bestuurskamer van FIT Boys. Aanvang 19.30 uur.

Gisteravond es wat wedstrijden uit de Europese competities bekeken. Wat mij opvalt is de agressie in de ogen (als blikken konden doden….) van vele voetballers. Je zou het fanatisme, temperament of inzet kunnen noemen. Voetballers denken wel heel snel dat hun onrecht aangedaan wordt en dat het even (eigenhandig) rechtgezet moet worden. Dat ze zelf ook wel es te ver gaan wordt gemakshalve maar even vergeten. En wie moet het dan meestal ontgelden, dat is de man in het zwart, eigenlijk moet in de standaard uitrusting van de scheidsrechter een spiegeltje zitten…..moet dan wel bekennen dat ik in het verleden vaak in dat spiegeltje gekeken zou hebben, helaas.

Afgelopen weekend een bekerontmoeting mogen fluiten tussen de reserve elftallen van Sweel en Asser Boys. Vooraf werd gemeld dat er een grensrechter bij de thuisclub zou zijn die die voor het eerst zou vlaggen. Dat is op zich niet zo gek bij reserve elftallen, menig keer komt het voor dat een wisselspeler mag, of zeg maar moet, assisteren en niet bepaald overlopen van ervaring. Nee, de man had zich onlangs aangemeld bij de club als grensrechter. Geen alledaagse aanmelding. Er was wel een probleempje de man sprak geen Nederlands, wel gebrekkig Engels. Toen maar in mijn nog gebrekkiger Engels maar even kennis gemaakt en zo goed en zo kwaad als het ging afspraken gemaakt. Het was een assistent uit duizenden! De Zwellooers hadden zichtbaar moeite met z’n eerlijkheid; ik waande mij Albert “Kuipers”. De beste man is woonachtig in het AZC. Voor de volledigheid: De wedstrijd eindigde in 3-2 en Sweel gaat in de koker voor de volgende ronde.

Nogmaals aandacht voor de bijeenkomst van vrijdag a.s. aanvang 19.30 uur!

Albert Gerding
06-41104773