Van het Scheidsrechtersfront (276)

23 september 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van a.s. zaterdag:
VR1: Andre van Dijken
FB2: Albert Gerding
FB3: Jan Eising
JO17-1: Joost van het Reve
JO15-1: Douwe Visser (ovb)
JO13-1: Albert Zuring
JO9-1: Paul Nap
JO8-1: leider

Helaas, helaas maar twee aanwezigen (en twee afmeldingen) op een bijeenkomst voor belangstellenden voor het scheidsrechtersvak……ik bekijk het maar positief en met de twee afwezigen toch 4 geïnteresseerden erbij! De komende weken gaan we kijken of we de geïnteresseerden aan het werk kunnen zetten. Dank voor jullie interesse!
Henk Booiman, in een kort verleden wekelijks actief en de laatste jaren nog inzetbaar als de nood echt hoog was, tevens was hij vaste scheids tijdens het traditionele Dames zaaltoernooi, heeft aangegeven de fluit in de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Henk bedankt voor al die fluit jaren op Noord/West!

De VAR blijft de gemoederen bezighouden. Wanneer wel hands, wanneer geel of rood, wanneer buitenspel? Vergeten wordt dat dat de meeste spelregels de een interpretatie vragen van de scheidsrechter. “Vroeger” was er maar 1 scheidsrechter om zijn of haar uitleg te geven. Nu zijn er meerdere die op afstand meekijken. Met of zonder VAR het blijft mensenwerk en gelukkig is niet ieder mens gelijk! Neem daarbij het feit dat geen enkele situatie gelijk is zullen we mee moeten leren leven dat, op het oog gelijke situaties, anders worden beoordeeld!

Voor de agenda twee activiteiten de komende weken: ten eerste: vrijdag 4 oktober nodigen we alle (vv Beilen en cvv FIT Boys) scheidsrechters, grensrechters, leiders en trainers uit voor een (ietwat te late) aftrapavond voor onze scheidsrechters. Tijdens deze bijeenkomst is het de bedoeling dat we met elkaar praten over wat kunnen we van elkaar verwachten voor, tijdens en na de wedstrijden. Aanvang 19.30 uur in de kantine van FIT Boys.

En ten tweedes: woensdag 16 oktober organiseren we weer een “pupillen” scheidsrechters cursus in samenwerking met CSG Vincent van Gogh en het Nassau college uit Beilen. Na een theoretische uitleg zal er ’s middags ook in het echt gefloten moeten worden. Hiervoor nodigen we graag 4 teams (jo 12 en jo 11) uit van beide verenigingen om hieraan medewerking te verlenen.

Nog even terugkomend op de eerste alinea: De teleurstellende kleine opkomst was groot……we willen als scheidsrechterscommissie voorkomen dat wedstrijden door onervaren (goedwillende) ouders, leiders worden geleid, een toekomst die helaas dichtbij lijkt te komen! Vergeten op te geven….. info via onderstaand telefoonnummer.

Albert Gerding
06-41104773