Van het Scheidsrechtersfront (279)

21 oktober 2019
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 26 oktober:
VR1: Johan Schutten
FB 2: Albert Gerding
FB 3: Andere van Dijken
JO19-1: Bart Zinger (ovb)
JO15-2: Albert Zuring
JO13-2: Johan Boer
JO11-1: Maud Kamps

Afgelopen week woensdag hebben we weer leerlingen van de middelbare scholen uit Beilen geïnteresseerd voor het scheidsrechters vak. De komende weken gaan we proberen de geslaagden daadwerkelijk in te zetten bij wedstrijden op Noord West. Dank aan de COVS/HZOD, en dan met name Edgar Voortman, en de beide Beieler voetbalverenigingen. Ook wil ik graag Harm Meijering en Jan Gotz (helaas kon Jan er deze keer niet bij zijn) bedanken voor zijn medewerking de afgelopen jaren!

’s Morgens zo rond tienen komen de eerste voetballers binnen, eerste twee uren nog gewoon school gehad. Als eenmaal de techniek het ook doet neemt Robert Beute het woord en heet een ieder welkom en geeft duidelijk aan dat het niet vrijblijvend is om deze cursus te volgen, er zal daadwerkelijk gefloten moeten worden op Noord/West. Vervolgens wordt de theorie behandeld met tussendoor beelden van “echte” wedstrijden met de vraag ‘wat voor beslissing had jij genomen?’. Dan naar buiten: de veld verkenning, gelukkig beschikken we over een fraai kunstgrasveld met daarop alle wedstrijdvormen die je maar bedenken kunt. Hierbij worden ook wat tips en trucks behandeld. Vervolgens de door Harm gemaakte lunch nuttigen en een vrij half uurtje. Nog wat theorie en dan het examen; van de 10 vragen minimaal 7 goed. Gelukkig heeft iedereen goed opgelet en heeft iedereen minimaal een 7. Dan wordt het even een drukte van belang want de spelers voor de testwedstrijden komen binnen er worden vier teams gevormd en de cursisten kunnen aan de bak. Voor de een een spannende bedoening voor de ander is het net of ie nooit iets anders heeft gedaan. Mooi om te zien! Nadat ieder geweest is gaan de spelers onder dankzegging, door middel van ranja en een versnapering, huiswaarts en wordt voor de cursisten zo rond half 4 de dag afgesloten met een certificaat op zak. Al met al een mooie dag en ben ik er persoonlijk achter gekomen dat een carrière switch naar het onderwijs er niet in zal zitten… Dus de komende weken kun je een nieuwe scheids bij een jeugdwedstrijd aantreffen, een oproep aan ouders en leiders: ga hier netjes mee om! Laat ze fouten maken en leren; ze doen het zeker niet expres.

Zondag jl stopte de keeper van de “trots van het Noorden” een strafschop, maar er had meteen weer een strafschop moeten volgen. Niet omdat er te vroeg bewogen werd of er te vroeg werd ingelopen maar omdat er weer hands gemaakt werd! De pingel werd dusdanig slecht ingeschoten dat de heer Padt de bal klemvast had. In de blijdschap daarop werd de doelman door enkele medespelers besprongen en hierbij werd de bal door enkele handen van medespelers beroerd. Opzettelijk de bal aanraken, dus wederom een strafschop. Of is dit iets te ver gezocht…………..?

Albert Gerding
06-41104773

Noot van de webredactie: “Dat is iets te ver gezocht.”