Van het Scheidsrechtersfront (287)

27 januari 2020
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters van zaterdag 1 februari:
VR1: Johan Boer
FB 2: Albert Gerding
FB 3: Jan Eising
JO17-1: Joost van het Reve
JO13-1: leider
JO12-1: leider
JO11-1: Paul Nap
JO9-1: Paul Nap
JO8-1: leider

Helaas, alle oproepen voor nieuwe scheidsrechters hebben niet de gehoopte reacties opgeleverd. Is de conclusie nu dat wedstrijden wel zonder scheidsrechters kunnen? Soms gebeurt het bij een zaalwedstrijd als de scheids van dienst om welke reden dan ook niet aanwezig is. ‘Ging prima’ is een opmerking die ik hoorde. Dus het kan schijnbaar wel, is dan de conclusie dat een scheidsrechter niet meer nodig is…..ik mag het hopen gezien de “belangstelling” die er is om deze vrijwilligerstaak te vervullen.

Waarom is er geen belangstelling? Pak een spiegel, kijk er in, en stel je zelf de vraag of jij misschien een van de redenen bent waarom er geen belangstelling is. Persoonlijk kijk ik ook liever niet in die spiegel! Wie de schoen past trekke hem aan……

Dit is de laatste keer dat ik hier een oproep doe om de scheidsrechters fluit ter hand te nemen zoals dat zo mooi heet. Het paard is wat mij betreft dood, trekken heeft geen zin meer. Wel zullen hier de teams vermeld worden welke geen scheidsrechter hebben (komende zaterdag is dat 13-1) . Gevolg is dus wel dat leiders er een taak bij krijgen op de zaterdagmorgen en of dat wenselijk is?

Albert Gerding
06-41104773