Van het Scheidsrechtersfront (288)

2 februari 2020
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor komende zaterdag:
FB 4: Johan Koster (ovb)
JO19-1: Joost van het Reve
JO15-1: Jan Eising
JO15-2: Berjon Groenink
JO13-2: Albert Zuring
JO10-1: Paul Nap

Wist het eigenlijk al zeker maar na het afgelopen weekend is er voor mij geen twijfel meer. Wanneer de bal door de verdediger wordt gespeeld met arm of hand volgt altijd een strafschop, en aanvallend altijd een vrije trap. De willekeur neemt nu dusdanige proporties aan dat het tijd wordt voor nieuwe (KNVB) wetgeving. Allereerst zal er een (KNVB) bindend referendum moeten plaatsvinden onder de KNVB leden. Het woord bindend zal ook bij de KNVB van generlei waarde zijn ben ik bang. En als men dan toch bezig is wil ik ook nog wel met een initiatief (KNVB) wetsvoorstel komen: een ieder dient minimaal tien meter bij de arbiter van dienst verwijderd te blijven. Ik zet in op tien omdat na het KNVB debat er een polderbesluit uitkomt van vijf meter. Het debat moet dan niet plaatsvinden in de achterkamertjes in de Zeister bossen maar moet open en bloot via Ziggo te volgen zijn, helaas is het bereik dan wel dramatisch maar Ziggo schijnt het meeste betaald te hebben, dan maar wel een uitgebreide samenvatting tijdens het bord op schoot moment op de zondagavond. Mocht de (KNVB) regering inderdaad deze wetgeving aannemen komen waarschijnlijk de analytici in actie in de Zeister bossen, reden broodroof……

Nog een puntje van aandacht, de wintertransfers. Leuk als seizoenkaarthouder dat je favoriete speler(s) zomaar met de noorderzon vertrekken halverwege het seizoen, riekt toch ernstig naar competitievervalsing! Een situatie welke zich ook al voor doet tijdens de eerste maanden van de competitie. Maar zolang er zoveel geld omgaat in het verdorven voetbalwereldje zal het wel zo blijven vrees ik en daar sta je dan met je duur aangeschafte seizoenkaart.

Afgelopen zaterdag liep ik rond op Noord/West en er bekroop mijn een gevoel van trots; wat een verschrikkelijk mooi sportpark hebben we toch in Beilen. Complimenten aan de verantwoordelijken!

Albert Gerding
06-41104773