Van het Scheidsrechtersfront (289)

17 februari 2020
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechter voor zaterdag 22 en 29 februari
Zaterdag de 22e:
FB 3: Jan Eising

Zaterdag de 29e:
VR1: Fedde Boerhof
FB 2: Albert Gerding
FB 3: André van Dijken
JO17-1: Berjon Groenink
JO13-1: Albert Zuring
JO12-1: nnb
JO11-1 Paul Nap
JO10-1: leider
JO8-1: leider

Een groot FIT Boys man is niet meer……Fokko was FIT Boys. Iemand met een groter Groen/Geel hart moet nog geboren worden. Ontelbare functies heeft hij bekleed in de loop der jaren. Van bestuurslid tot clubbladvouwer, niets was hem te min. Jaren lang mocht ik bij hem thuis aan de Grote Drift de clubbladen ophalen, hij maakte de bundels voor de bezorgers en adresseerde de exemplaren welke per post verstuurd werden, wekelijks een praatje met Fokko en zijn vrouw (en de papagaai), een mooie tijd. De gezondheid werd minder maar zijn belangstelling voor FIT Boys bleef. Steevast zo rond vijf uur ’s zaterdags een belletje naar de kantine voor de uitslagen. “Op de schoenen” is een kreet van hem die ik persoonlijk nooit zal vergeten. Vergeten doen we Fokko nooit…..Saluut!

De scheidsrechterscursus hebben we afgeblazen door, je raad het al, te weinig aanmeldingen. Jammer maar het is niet anders. Schijnbaar dringt het nog steeds niet door dat straks wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen scheidsrechter aanwezig is. Zaterdag 8 februari was het bijna zover. Jeugdteam 15-2 kon op het allerlaatste moment nog doorgaan omdat er toch nog een ouder (zelf KNVB Scheidsrechter) zo goed was om te gaan fluiten. Het 4e zat zonder….hier is, zo begreep ik, na soebatten ook nog iemand bereid gevonden de fluit te hand te nemen.

Tja…en als je de beelden van de fc Utrecht trainer ziet na afloop van de wedstrijd efgelopen zondag is het niet zo gek dat men denkt: scheidsrechter worden, dacht het niet………

Vrijdag 28 februari a.s. zo rond de klok van half acht worden alle scheidsrechters (ook diegenen die af en toe een wedstrijd fluiten) en grensrechters van Noord/West uitgenodigd in de kantine van de v.v. Beilen voor een gezellig samenzijn. Rene Broekman zet een soort van quiz in elkaar, maar de nadruk ligt op het samenzijn, en wellicht komen er nog goede ideeën bovendrijven om toch nog mensen enthousiast te krijgen om te gaan fluiten.

Albert Gerding
06-41104773