Van het Scheidsrechtersfront (291)

9 maart 2020
de Webmaster

Allereerst de scheidsrechters voor zaterdag 14 maart:
FB 2: Jan Eising
FB 3: Andre van Dijken
JO17-1: Joost van het Reve
JO13-1: Fedde Boerhof
JO12-1: leider
JO11-1: Paul Nap
JO10-1: leider
JO8-1: leider

Ondanks mijn “tirade” van vorige week heb ik toch maar wat voetbal gekeken afgelopen week……het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dat zal het zijn. Bij mijn opsomming vorige week van wat er al niet allemaal mis is met het betaalde voetbal ontbreek een categorie, en wel de scheids- en assistent-scheidsrechter. Iets waar ik mij mateloos erger, en het is iets van de laatste tijd, is het enorm laat vlaggen als het buitenspel zichtbaar en duidelijk is. Waarom dit zo is ontgaat mij helemaal. Het is net of ze van de regie, lees VAR, het bericht krijgen het was buitenspel en steek de vlag nu maar ten hemel. Frustratie alom bij spelers en toeschouwers. Bij twijfel niet inhalen, zo ook niet vlaggen bij twijfel (laat dat maar over aan de mannen achter het beeldscherm en geef daar bij twijfel het voordeel aan de aanvallers!) maar als het voor een ieder overduidelijk is graag boter bij de vis en meteen vlaggen!

Afgelopen zaterdag was er weer zo eentje….te weinig scheidsrechters op Noord/West. De halve vereniging, ik weet dat is iets gechargeerd, bij langs geappt om toch nog alles bemand te krijgen. Als er dan teams om welke reden dan ook niet gaan spelen, willen die dat dan zo spoedig mogelijk door willen geven aan o.a. mijzelf. Het kan nogal wat appwerk schelen en wellicht, in het geval van een senioren team, kan iemand van dat team de fluit ter hand nemen. Gun elkaar de mond en misschien kunnen we op deze manier voorkomen dat wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen scheidsrechters is.

Ik haal toch nog maar es weer een dood paard van stal…..het is een heel gedoe om het edele dier weer naar buiten te krijgen maar het is wederom, zij het met tegenzin, gelukt. Het lijkt wel of men (de leden) het probleem niet wil zien of zou het er mee te maken hebben dat er toch altijd wel iemand staat en de indruk gewekt wordt dat het wel meevalt. Dat is zeker echter zeker niet zo, het water staat tot aan de bovenlip! Dus nogmaals, alweer, de oproep om je aan te melden als scheidsrechter. Ook de KNVB heeft eenzelfde probleem, het zou me niet verbazen dat de standaard 5e klasse en reserve eerste klasse op redelijk korte termijn geen KNVB scheidsrechter meer achter hun wedstrijden hebben staaan!

Albert Gerding
06-41104773