Van het Scheidsrechtersfront (extra editie)

23 juli 2019
de Webmaster

Ieder weekeinde zijn er verenigings- en KNVB-scheidsrechters actief bij de jeugd en de senioren om de wedstrijden in goede banen te leiden. Als er bij een wedstrijd geen KNVB-scheidsrechter is aangewezen moet de scheidsrechter door de vereniging worden geregeld.

Het is behoorlijke een klus voor vv Beilen (Jorien Heegen (jeugd) en Alida Doorten (senioren)) en cvv FIT Boys (Albert Gerding) om deze planning rond te krijgen. Momenteel zijn er bij de senioren van beide verenigingen te weinig verenigingsscheidsrechter actief. De scheidsrechters die actief zijn, zijn niet meer de jongsten. Blessures liggen op de loer en we moeten er rekening mee houden dat over niet al te lange tijd scheidsrechters stoppen. Dan hebben we echt een probleem.

Wij zijn daarom op zoek naar aanvulling van ons scheidsrechterskorps. Het zou jammer zijn als er in de toekomst wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechters zijn. Veel leden van onze vereniging doen mee aan de 35+ en 45+ vrijdagavondcompetities. Deze spelers doen vaak niet meer mee aan de zondagcompetitie. Misschien willen deze spelers er over nadenken om eens een wedstrijd fluiten. Dit hoeft zeker niet ieder weekeinde (mag wel natuurlijk!). Maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom om een wedstrijd te fluiten.

30 augustus, 20:00 uur: Seizoen opening scheidsrechters
Op vrijdag 30 augustus om 20.00 uur wordt er in de kantine van vv Beilen door de gezamenlijke scheidsrechterscommissie van vv Beilen & cvv FIT Boys, samen met de andere verenigingen uit Midden-Drenthe, een avond voor scheidsrechters en andere belangstellenden georganiseerd. De organisatie is handen van de COVS/HZOD. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de nieuwe/veranderende spelregels. Iedereen is welkom.

4 oktober, 19:30 uur: Bijeenkomst voor scheidsrechters, grensrechters, leiders cvv FIT Boys/vv Beilen
Op vrijdag 4 oktober wordt er door de gezamenlijke scheidsrechterscommissie een avond georganiseerd voor scheidsrechters, grensrechters, leiders senioren en jeugdteams van beide verenigingen. De aanvang is 19.30 uur en de bijeenkomst zal worden gehouden in de kantine van cvv FIT Boys.

Oktober/november: Scheidsrechter cursus met de KNVB
De gezamenlijke scheidsrechterscommissie van vv Beilen & cvv FIT Boys wil in de maanden oktober/november 2019 in samenwerking met de KNVB een scheidsrechtercursus organiseren. Alle voetbalverenigingen van Midden Drenthe zijn benaderd om voldoende deelnemers te krijgen. Wie belangstelling heeft voor deze cursus kan zich opgeven bij Bert Lamberts (06-11306280) of via email: bertlamberts@telfort.nl. Wij hopen op veel aanmeldingen om voldoende scheidsrechters te houden om de voetbalwedstrijden te begeleiden.

Met vriendelijke groet,
Bert Lamberts
Voorzitter gezamenlijke scheidsrechterscommissie vv Beilen/cvv FIT Boys.